Д-р Страхил Делийски за novini.bg: Политическата ни система има спешна нужда от освобождаване от политици, които се държат като анонимни властохолици

  • 15 ноември 2021 13:44

  • 1306
  • 0
Д-р Страхил Делийски за novini.bg: Политическата ни система има спешна нужда от освобождаване от политици, които се държат като анонимни властохолици
© личен архив и булфото

Какво попречи да имаме силна избирателна активност и президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да бъде избран още на първи тур? Защо партиите на протеста разочароваха своите избиратели и те се обърнаха към "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната""? Как Ицо ХазартаИцо ХазартаХристо Петров - Ицо Хазарта е роден е на 19 декември 1979 г. в София.     Христо завършва успя да бие Бойко Борисов и Корнелия Нинова в 25 МИР в столицата? Разговарям с преподавателя по политология в Алма матер, независимият анализатор д-р Страхил Делийски.

Причината за ниската избирателна активност се дължи на различни фактори. Със сигурност здравната криза, в която се намираме, поради Ковид, също даде отражение. Смятам, че заради своя здравен министър, президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на не успя да спечели още на първия тур.
Също така предполагам, че машинният вот и недостатъчното му разгласяване, допринесоха затова мнозина да се откажат да гласуват. Това е чисто техническа причина, но има и политически. Примерно това, че

нямаше смислена предизборна кампания.

За ГЕРБ това е обяснимо, тъй като целта им беше да натиснат активността максимално надолу. Те имаха интерес да водят отвращаваща кампания, с компромати, лични нападки, конспиративни внушения и др. похвати, които дискредитират изборния процес.


Всички останали партии не направиха нищо, за да достигнат до огромната периферия от избиратели, които чакат някакво смислено, интелигентно, грамотно политическо предложение. Такова не се появи и това е много притеснително.Още повече, че има партии, които имат интерес от ниска активност и работят в такава посока.
Губещи са всички онези, които не успяха да стартират новия политически цикъл - ИТН, ДБ, ИБГНИ, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Партиите на протеста разочароваха своите избиратели, защото не успяха да вкарат политическия процес в нов цикъл. Те свършиха чудесна работа пред избирателите като поеха ангажимент да свалят ГЕРБ от власт. Но не успяха да си направят правителство, за да стартират процеса на промяната, след като на стария сложиха край. Няма как да стоят в постоянен режим "Да свалим Борисов!". Ами дайте вече да направите нещо друго!

Новият проект "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" фокусира гласовете на разочарованите, които искат по-радикална промяна.

Той не е реваншистки, а по-позитивен и чисто маркетингово той сякаш е създаден да доведе до съставянето на правителство.


Политици като Бойко Борисов и Корнелия Нинова, които бяха победени от Ицо ХазартаИцо ХазартаХристо Петров - Ицо Хазарта е роден е на 19 декември 1979 г. в София.     Христо завършва в 25 МИР в столицата, вече не стават и е време да отстъпят на новото поколение избиратели и политици. По силата на демографията, те ще стават все повече и това трябва да е ясно на всички.
Оптимист съм, че имайки един нов, конструктивен и системен играч като ПП, ще може да бъде съставено правителство. По повод на бюджета ще се види ясно какво ще е бъдещето мнозинство в 47-мия парламент.

Сигурно е, че ГЕРБ и ДПС ще продължават да са в изолация.

Тези избори ясно показаха, че политическата ни система е в много тежко състояние. Имаме много слаба представителност на хората в политиката, което прави легитимността на всяко следващо Народно събрание, да бъде лесно оспорвана и това вещае нестабилност. Политическата ни система има спешна нужда от промяна и освобождаване от политици, които се държат като анонимни властохолици.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1306 0

Свързани новини

Водещи новини