Водещите новини! КЗК: „Лукойл“ злоупотребява с господстващо положение; Рашков разкри кой министър на Борисов е имал връзки с крими контингента

  • 11 ноември 2021 18:51

  • 2526
  • 2
Водещите новини! КЗК: „Лукойл“ злоупотребява с господстващо положение; Рашков разкри кой министър на Борисов е имал връзки с крими контингента
© Булфото/Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 11 ноември ***

 

Според антимонополния орган разглежданите практики представляват обща стратегия на групата за създаване на пречки пред вноса на горива в страната.  

„Комисията установи, че група "Лукойл" притежава най-голямата складова и свързана с нея транспортна инфраструктура, която я прави господстващо предприятие на пазара на съхранение на автомобилни горива. Дружествата от групата са извършили злоупотреба с господстващо положение чрез съвкупност от действия, изразяващи се в непредоставяне на услуги по прием и съхранение на горива в собствени данъчни складове, ограничаване на достъпа до данъчните складове, свързани с най-големите морски петролни терминали в страната и непредоставяне на достъп до нефтопродуктопроводите на групата за транспортиране на внесени горива", пишат от КЗК.

КЗК: "Лукойл" злоупотребява с господстващо положение

***

Рашков разкри името на бившия министър на Борисов, който е имал връзки с криминалния контингент

***

Той посочи, че веднага след решението на Конституционният съд, което трябва да каже дали минстърът на правосъдието може да иска отстраняване на главния прокурор, ще внесе нови документи във Висшия съдебен съвет. Именно на база тези обстоятелства Демереджиев ще поиска отстраняване на Иван Гешев, при положително решение на КС.

А ако това не стане в рамките на мандата му, правосъдният министър посочи, че ще предаде данните на наследника си. Демереджиев уточни, че сега има нови обстоятелства, свързани с конкретни дела и начина, по който е работено по тях.

Правосъдният министър се закани да отстрани Гешев при "зелена светлина" от КС

***

Когато говорим за България и защо се гордеем като българи, обикновено мислим за историята от миналото. Като нация на над 1300 години имаме богата история и славни времена. Гордеем се с битки, ханове, царе, гордеем се, че след 500 години робство сме запазили своите език, писменост, религия и култура, съобщават от пресцентъра на "Продължаваме промяната". 

Днес, когато на запад ни питат „От къде си?”, макар гордо да изправим глава и да заявим България, ние отново изтъкваме минали, а не настоящи постижения. А когато наяве излезе поредният скандал за корупция във властта, тогава срамно навеждаме глава и въздъхваме.

От "Продължаваме промяната" разкриха за каква България мечтаят

***

„Отговорът е не. Ако бихме участвали в правителство с мандат на БСП, сигурно щяхте да видите друго наше поведение в 46-ия парламент“.

Антоанета Цонева обясни дали ДБ биха участвали в правителство с мандат на БСП

***

Тези 228 машини не са поръчвани от нас и не са собственост на държавата. Нямаме представа за какво са тези машини. На снощното си заседание взехме решение и гласувахме за подаването на сигнал до главния прокурор за проверка на всички действия, свързани с внасянето на машини на територията на страната и дали има данни за извършено престъпление.

От ЦИК категорични: Няма да разрешим употреба на допълнителните машини дори и за резервни части

***

Шефът на "Сиела Норма" привикан на разпит в МВР

***

Служител на ТД "Национална сигурност" (ДАНС) - Пловдив е задържан за търговия с влияние, съобщава БНТ.

Изнудваният е бил земеделски производител. 

Служител на ДАНС е спипан с подкуп, обещавал смачкване на преписки

***

Основна битка в изборите на нов парламент на 14 ноември ще е за второто място, Румен Радев запазва шанс за победа на първия тур от вота за президент, макар това да изглежда по-трудно в сравнение с периода преди няколко седмици и да остава по-малко вероятната опция. Това са част от изводите от проучване на „Галъп интернешънъл болкан“, направено по поръчка на БНР.

„Галъп“: Основната битка за НС ще е за второто място, Радев още с шанс за победа в първия тур

***

Извиване на ръце и тропане с крак…

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заплаши ЕС, че ако разшири санкциите срещу страната му, ще спре транзита на газ за европейците през транснационалния газопровод "Ямал - Европа". Лукашенко отправи тази заплаха по време на заседание на правителството в Минск, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Лукашенко заплаши ЕС със спиране на транзита на газ за Европа

***

Министър-председателят във Варшава коментира ситуацията по границата на страната му с Беларус.

„Ситуацията, с която се сблъскваме в момента, е нов тип война. По време на бойните действия ролята на боеприпаси играят обикновените хора и медиите“, заяви Моравецки.

Полският премиер: Водим нов тип война

***

Novini.bg
2526 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ОБЕДИНЕНИ ОКОЛО ГЕРБ И

2021.11.11 | 19:46

2
ГЕРДЖИКОВ ИМАМЕ РЕАЛНИ ШАНСОВЕ ДА ВЪРВИМ НАПРЕД! ВИДЯХМЕ РАДЕВ КАКВО НАПРАВИ С БЪЛГАРИЯ ЗА ПОЛОВИН ГОДИНА!

2021.11.11 | 19:16

1
ДАМАДЖАНАТА РАШКОВ пак се развоня. Иска да блесне, но.... чувства че скоро черни облаци щенадвиснат над главата му. разследване и затвор за престъпление по служба!

Добави коментар

Водещи новини