Иван Демерджиев: Тезата, че зеленият сертификат е дискриминационен, няма основания

  • 05 ноември 2021 10:30

  • 566
  • 5
Иван Демерджиев: Тезата, че зеленият сертификат е дискриминационен, няма основания
© Novini.bg

Според служебния правосъден министър Иван Демерджиев нямат основания критиките, че зеленият сертификат е дискриминационен и нарушава правата на хората, които не искат да се ваксинират.

В отговор на въпрос от гражданин в рубриката "Властта говори! Открито",  излъчвана във Фейсбук страницата на Министерския съвет, той припомни, че няколко съдилища в Европа, както и Европейският съд по правата на човека в Страсбург вече са се произнесли:

Още разкрития за фалшивите сертификати в Гърция. Откриха да продават резултати от COVID тестове в интернет

„Тук големият въпрос, по който сме в контакт с министъра на здравеопазването и ще продължаваме да водим този дебат, ще бъде как правилата да бъдат разписани така, че да не създават в гражданите усещането за някаква форма на дискриминация. Аз не мисля, че това се цели, не мисля, че идеята е такава, не мисля, че такива са мерките, които се прилагат. Но при всички случаи трябва много внимателно при разписването и прилагането на различни мерки да се подхожда така, че да не остават гражданите с подобно усещане“.

Теодора Александрова
566 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.11.05 | 18:19

5
Зеленият сертификат не фигурира в нито един закон.

2021.11.05 | 13:31

4
Ковидизма ще рухне, заедно с всичките му документи.

2021.11.05 | 10:57

1
Иван Демерджиев ,ЗЕЛЕНИЯТ СЕРТИФИКАТ Е ДИСКРИМИНАЦИОНЕН. Защо мисля така ли? Защото преболедувалите Ковид-19 разнасят инфекцията и те трябва да бъдат ограничени. Аз съм здрав, защо трябва да стоя в къщи или само да се разхождам до малки магазинчета за покупки? Ваксинирането не е задължително, още повече че трябва да дам и писмено съгласие. това не е ли дискриминация?

2021.11.05 | 11:05

3
Бахти просташките разсъждения, трябвало да се ваксинирам за да имам зелен сертификат с лого ЗЕЛЕН ЧОРАП. ваксинираните оглупяват преждевременно, мъжете става импотентни, затова обръщат резбата и търсят неваксинирани чукачи. за жените да не говорим, безплодие, рак на матката и....
Малко си тъп

2021.11.05 | 11:01

2
не. дискриминация е когато става дума за нещо, за което нямаш контрол. тук имаш избор - ако си избрал да не се ваксаш поради собствената си идиотия, ти си потенциален разносител на зараза и създаваш сериозен проблем на здравната система, така че съвсем резонно е да те отсвирят от местата, където можеш да се заразиш и да заразиш други.

Добави коментар

Водещи новини