Около 2 млн. лева е струвала цялата операция по спасяването на кораба "Вера Су"

  • 04 ноември 2021 14:19

  • 1455
  • 1
Около 2 млн.  лева е струвала цялата операция по спасяването на кораба "Вера Су"
© Булфото (архив)

Корабът "Вера Су" беше преместен с помощта на влекачи от КРЗ "Одесос" до кораборемонтния завод "Терем-Флотски арсенал" край Белослав. Това заяви транспортният министър Христо Алексиев пред журналисти във Варна.

Целта е корабът да бъде закърпен и поставен на кей.

Не можем да си позволим държавата да генерира допълнителни разходи, поради което се налага да бъде закърпен и поставен на кей. Сега трябва да се изпълнят определени процедури и може би в един момент ще бъде продаден, коментира Алексиев.

На въпрос дали държавата има такова право транспортният министър заяви, че това е правен въпрос, но са предприети стъпки за изясняването му.

Местят "Вера Су" в кораборемонтен завод край Белослав

Това, което искам да кажа, е, че разходите по цялата операция с кораба, от самото ѝ начало, възлизат на около 2 млн. лв. и тези разходи ще бъдат предявени следващата седмица към застрахователя. Имаме готовност да предявим иск, ако тези разходи не бъдат покрити, заяви Христо Алексиев и допълни, че се очаква и писмено потвърждение на турския корабособственик, че се отказва от кораба.

По-рано днес бяха наградени и участниците в операцията по изтеглянето на заседналия край Камен бряг кораб "Вера Су". Награждаването се състоя в района на подводницата "Слава".

Последвайте канала на

Владимир Василев
1455 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.11.04 | 14:35

1
Кораба не ни интересува. За спасяване на морето от кораба колко са похарчени?

Добави коментар

Водещи новини