Ферма за насекоми в село Лозен тревожи местните, министър Личев иска преразглеждане на разрешението

  • 03 ноември 2021 13:37

  • 1602
  • 1
Ферма за насекоми в село Лозен тревожи местните, министър Личев иска преразглеждане на разрешението
© Bulphoto, архив

Министърът на околната среда и водите Асен ЛичевАсен ЛичевАсен Личев е роден през 1952 г. в София. Магистър е по хидрогеология и инженерна геология. В ще възобнови производството по издаване на становище на РИОСВ София за дейността на пилотна ферма за насекоми в района на софийското село Лозен. Министърът беше сезиран за възобновяване на производството от директора на РИОСВ - София след получен в МОСВ сигнал, в който жителите на селото изразяват недоволство срещу плановете за изграждане на фермата, уточниха от пресцентъра на МОСВ.

Уведомлението за инвестиционно предложение от фирма „НАСЕКОМО“ АД е внесено в РИОСВ София през юни 2021 г. с предмет вътрешно преустройство на производствено-административна сграда в пилотна ферма за насекоми. На 21.09.2021 г. РИОСВ-София се произнася с писмо, че заявеното инвестиционно предложение не подлежи на регламентираните процедури по ОВОС, както и че при реализацията му няма вероятност от отрицателно въздействие върху защитените зони от мрежата „Натура 2000“, включително и върху най-близо разположената Лозенска планина.

След възобновяването на производството от министър Асен Личев РИОСВ-София ще се произнесе повторно по уведомлението за инвестиционно предложение, съгласно разпоредбите на Закона за опазване на околната среда.

Програмата за контрол и надзор на COVID-19 при норки е одобрена

С писмо до изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще бъде отправена покана за участие на експерти от БАБХ в съвместна проверка относно съществуващите регламенти за заявената производствена дейност.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1602 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.11.03 | 13:51

1
Лятото преди ковид, от оон започнаха да ни пускат в европа едни малки африкански комари.

Добави коментар

Водещи новини