Междуведомственият координационен център на ГДБОП предприе мащабен контрол на бензиностанции

  • 28 октомври 2021 17:53

  • 802
  • 1
Междуведомственият координационен център на ГДБОП предприе мащабен контрол на бензиностанции
© Пресцентър МВР

На 28 и 29 октомври Междуведомственият координационен център на ГДБОП организира и ръководи извършването на широкообхватен контрол на обекти за съхранение и разпространение на горива, разположени на територията на областите Варна, Бургас, София, Пловдив, Враца и Добрич, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираните проверки са насочени към противодействие на данъчни и митнически нарушения и престъпления, незаконно разпространение на горива, извършвано чрез манипулиране на софтуера на фискалните устройства на бензиностанциите, както и недопускане реализирането на пазара на автомобилни горива, които не съответстват на утвърдените стандарти. Действията са предприети по инициатива на ДАНС след установено рисково поведение на търговски дружества.

До момента от структури на МВР, ДАНС, Националната агенция за приходите, Агенция „Митници“ и  Държавната агенция за метрологичен и технически надзор е осъществен контрол на 19 обекта. Установени са нарушения на Закона за измерванията, на данъчното законодателство и на изискванията за пожарна безопасност. Взети са проби от разпространяваните енергийни продукти, които предстои да бъдат подложени на лабораторно изпитване. Контролните действия на екипите продължават и утре, като ще обхванат областите Бургас и Добрич. 

С колко ще скочат горивата?

Константин Тодоров
802 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
баба гицка

2021.10.28 | 18:46

1
сега ще имат повод да увеличат цените

Добави коментар

Водещи новини