Столична община продължава подмяната на стари отоплителни уреди с нови екологични устройства

  • 28 октомври 2021 14:54

  • 290
  • 2
Столична община продължава подмяната на стари отоплителни уреди с нови екологични устройства
© Pixabay

Столичната община продължава по график поетапната подмяна на старите отоплителни печки на твърдо гориво с нови екологични устройства, съобщават от общината.

Подмяната се извършва по проект "Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи", финансиран по ОП "Околна среда 2014-2020г.", съфинансирана от ЕС чрез Кохезионния фонд и от националния бюджет на Република България.

Заменят старите печки в Смолян по проект от декември

Проектът обхваща всички райони на територията на Столична община.

Досега общината е подписала общо 4 900 договора с одобрените кандидати по проекта, като желаещите да кандидатстват домакинства имат възможност да го направят и в момента. Към този период най-голям е броят на заявените нови отоплителни устройства на пелети и климатици, а общо 350 домакинства са избрали отоплителни устройства на природен газ.

Днес бе извършен монтаж на отоплително устройство на пелети в район Подуяне, ж.к. "Левски", информират от общината. В район "Подуяне" са монтирани общо 17 нови отоплителни устройства на пелети, а до края на годината по график, изготвен в изпълнение на договор с изпълнител, ще бъдат монтирани 75 нови устройства на домакинства. Монтират се екологични устройства и в районите "Сердика", "Слатина", "Студентски" и "Триадица", като за една седмица са инсталирани 38 нови пелетни устройства.

В рамките на проекта се провеждат и информационни дни, на които желаещите могат да се запознаят с проекта.

Мая Йорданова
290 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.10.28 | 17:42

2
Подмяна.ги.само.на.циганите.
очаквам

2021.10.28 | 16:02

1
с нетърпение кога ще започнат подмяната на стари МПС с "нови екологични устройства"...

Добави коментар

Водещи новини