Ограничават служебния абонамент за паркиране в София

  • 28 октомври 2021 13:54

  • 349
  • 0
Ограничават служебния абонамент за паркиране в София
© Булфото (архив)

От 1 декември в София се разширява синята зона за паркиране и се ограничава служебният абонамент, реши Столичният общински съвет като прие изменение и допълнение на Наредбата за организация на движението.

Промените са свързани с реда и условията на предоставяне на паркоместа в режим "Служебен абонамент" и включват:

- премахване на безплатния режим "Служебен абонамент";

- ограничаване на ползването от юридически и физически лица, държавни, културни, общински и др. институции до пет паркоместа в режим "Служебен абонамент" за даден административен адрес;

- въвеждане на удължен режим "Служебен абонамент" - валиден в часовия диапазон от 19.30 ч. до 23.30 ч. и разширен режим "Служебен абонамент", валиден в събота и неделя, в часовия диапазон от 08.30 ч. до 19.30 часа.

С промените ще се увеличи броят на ползваните паркоместа за почасово платено паркиране и локално платено паркиране за гражданите. Паркоместата в режим "Служебен абонамент" ще намалеят с около 29% или около 430 броя, посочват от СО.

Транспортната комисия в СОС прие разширението на синята зона и премахването на "служебен абонамент"

Промените в наредбата включват разширяване на зелена зона в кв. "Зона Б-19", район "Възраждане" и разширяване на синя зона за сметка на обхвата на зелена зона.

Промяната от зелена на синя зона няма да се отрази на вече заплатените винетни стикери за платено паркиране на живеещите в тези райони.

Увеличава се работното време на синя зона от понеделник до събота от 08.30 ч. до 20.00 часа. 

Радина Лазарова
349 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини