Проф. Ангелов: Интензивни легла за COVID има. Кацаров, организирай системата!

  • 28 октомври 2021 13:09

  • 687
  • 0
Проф. Ангелов: Интензивни легла за COVID има. Кацаров, организирай системата!
© Колаж: Novini.bg/ Булфото

Интензивни легла за COVID-19 има. В момента настанените в интензивни отделения са 608 души. Или ни лъжат за реалния брой на постъпилите в реанимация или са некомпетентни да направят необходимата реорганизация на болничната система.

Това написа бившият здравен министър Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. във "Фейсбук". 

Д-р Аспарух Илиев: Докато пазим доброто настроение на кръчмарските компании, хора умират!

Ето целия пост: 

“Интензивни легла - няма”. “Интензивните легла в София свършват”. “Не достигат интензивни легла” . Тези новини се чуват от телевизора в последните два-три дни. Заглавията на информационните агенции са същите.

Румен Радев, при PR посещението си в столичната Спешна помощ каза: “На едно огромно табло са показани всички свободни легла. Там, където беше брой интензивни легла свети в червено. Проблемът е в изчерпване на леглата в реанимацията.” Вчера, bTV и NOVA показаха координационното таблото на ЦСМП София и съобщиха, че свободни реанимационни легла има само в “Пирогов” (снимка 1).

Дори и аз за кратко се бях заблудил, че интензивните легла свършват.

ОБАЧЕ!!!

Погледнах плана за справяне с пандемията, който показва нещо съвсем различно. Според него, интензивните легла са 1254!!! (Снимка 2)

В момента настанените в интензивни отделения са 608 души! Или ни лъжат за реалния брой на постъпилите в реанимация или са некомпетентни да направят необходимата реорганизация на болничната система?! Акълът ми не може да побере хипотезата, че се крие реалният брой, настанени в реанимация. Всъщност кризата за интензивни легла е факт поради елементарна липса на организация. А това води до загубени човешки животи. Жалко, много жалко! Припомням, че по време на третата вълна̀ през април, настатени в реанимация бяха над 800 души. (Снимка 3) Кацаров, легла има! Организирай системата! Готови сме да помогнем!

Последвайте канала на

Радина Лазарова
687 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини