Водещите новини! ДБ: Не на скритата приватизация на Пловдивския панаир! Кирил Петков с първи думи за решението на Конституционния съд (и още…)

  • 27 октомври 2021 18:46

  • 24035
  • 13
Водещите новини! ДБ: Не на скритата приватизация на Пловдивския панаир! Кирил Петков с първи думи за решението на Конституционния съд (и още…)
© Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 27 октомври ***

 

Намираме се пред Община Варна. Както знаете, наши съветници, активисти, кандидати за депутати от Варна и Пловдив тези дни протестират срещу поредния опит ГЕРБ да довършат трампата с Пловдивския панаир и да харижат остатъчния държавен дял на Георги Гергов. Това каза във включване на живо във Фейсбук съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Георги Гергов е един от онези непотопяеми фактори на българското задкулисие, които, независимо от това дали са в БСП или са изгонени от нея, винаги са на дневен ред, винаги са в някаква далавера и винаги са обслужвани от поредното мафиотско правителство, подкрепяно от Сараите, заяви Иванов.

ДБ: Не на скритата приватизация на Пловдивския панаир!

***

Вижте мотивите на КС по казуса с гражданството на Петков

***

Аз, Кирил Петков, приемам решението на Конституционния съд. Заставам с високо вдигната глава пред Вас и заявявам:

Когато подписах пред нотариус своето волеизявление за отказ от гражданство на 21 април, предадох канадския си паспорт, платих си таксата, аз бях сигурен, че съм изпълнил своето задължение към Конституцията на България. Да се откажа от канадска пенсия, безплатното здравеопазване, възможността за пътуване и работа по целия свят не беше трудно решение за мен, защото знаех, че имам дълг пред Родината!

Това се казва в изявление на Кирил Петков, изпратено до медиите, което публикуваме без редакторска намеса:

Кирил Петков с първи думи за решението на Конституционния съд

***

Не мога да коментирам решение на Конституционен съд, но днес цял ден, след като чух решението, една мисъл е в главата ми. Тя е цитат от Кристиан Таков, когото уважавам много – "Пазете правото, включително и от закона".

Бащата на Кирил Петков: Няма как човек 40 г. да е честен и смел и изведнъж да стане нечестен и несмел

***

„Не ползваме умно нашите възможности и сме на дъното по дигитализация, но имаме решения. Първото е нулева корупция. Така всяка година 8 млрд. лева ще влизат в държавата, а не в джобовете на определни хора. Облекчаване на административната тежест върху малкия и средния бизнес. Друга идея е създаване на борд между Министерството на икономиката и иновациите и Министерството на образованието. Така ще можем да привлечем редица българи, които в момента са в чужбина. Създаване на индустриални паркове е друго решение на проблемите в икономиката. Утвърждаване на България като логистичен и данъчен хъб. Ние имаме 10-процентен данък, но не успяваме да станем портал на други държави за европейския пазар", категоричен бе Петков при представянето на приоритетите в икономиката.  

От "Продължаваме промяната" представиха шест основни визии за развитието на България

***

Министерството на вътрешните работи е започнало процедура по отнемане на лицензите за извършване на частна охранителна дейност на фирмата "Делта гард" ООД. Това пише в съобщение на ГД "Национална полиция" до компанията.

Не става ясно какъв е поводът за отнемането на лицензите на "Делта гард". Фирмата се прочу покрай разследването на Антикорупционния фонд за бившия следовател Петьо Петров-Еврото и ресторант "8-те джуджета". Охранителната компания е собственост на Димитър Спасов-Каратиста и Марин Русев.

МВР отнема лиценза за охрана на "Делта гард"

***

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев за генерален директор на Българското национално радио на свое заседание, проведено днес – 27 октомври 2021 г.

Неговата кандидатура подкрепиха председателят на Съвета Бетина Жотева и членовете Галина Георгиева, София Владимирова и Соня Момчилова. Розита Еленова гласува „въздържал се”.

Новият генерален директор ще встъпи в длъжност след подписване на договор за управление.

До избора на генерален директор на БНР се стигна, след като Андон Балтаков подаде оставка през август.

Милен Митев е новият директор на БНР

***

405 души са загиналите при пътни катастрофи от началото на годината до последните дни на октомври. Това сочат данните на МВР. Те са били поискани от Института за пътна безопасност по Закона за достъп до обществена информация.

От началото на годината: 405 са жертвите на войната по пътищата

***

Млада жена роди шестзнаци в Ирак. За 22-годишната майка, както и за целия лекарски екип, изненадата е огромна, когато по време на раждането след четвъртото бебе излиза пето, а след това и шесто, предава БТВ.

Всички тежат по около килограм и се раждат в седмия месец. Пет от новородените са момчета, а едно е момиченце.

Жена в Ирак роди шестзнаци

***

Novini.bg
24035 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Борисова

2021.10.28 | 09:00

13
Е това са български граждани който имат вътрешна злоба и злодейят. по коментарите който са ги написали предателите който искат българия никога да не се обединяват вътрешно ..така ще прадалжът до гибел този заедлив народ който Няма нищо сомо заяист омраза и алчност тъка е изградено българския народ Я ПИШЕТИ В КОМЕНТАРИТЕ ДОСТЙНО КАТО ЦАЛ НАРОД БРЕ

2021.10.28 | 00:16

12
Чисто поpно
баба гицка

2021.10.27 | 23:44

11
продължаваме ПОДмяната - плана на зеления чорап - стани да седнас моите гладни крадци и лъжци - нощо ново
катана

2021.10.27 | 23:30

10
що не казва нищо за правото по отношение на Кирчо??!педала с два оръста чело
крадливата отрепка

2021.10.27 | 21:55

9
кире крадецо в затвора заедно с фатмака РДЕВ
Мазньок Ристьо

2021.10.27 | 20:28

8
Нинова, Мазньок Ристьо, Учиндолския простак - да ви питам - още ли го подкрепяте този престъпник бе? нали ужким там волята на суверена, па конституцията, па върховенството на закона и тем подобни благи приказки.

2021.10.27 | 20:25

7
Ри.с.т.ьо М.а.з.н.о.т.о М.а.д.ж.о по всичко личи, че е безнадежно влюбен в Б.о.р.и.с.о.в ама несподелено и като отритната мъстия се опитва да си отмъщава по всякакъв начин. Всяка втора дума в косматата му мутра е Б.о.р.и.с.ов. Б.о.к.о да беше го о.н.о.д.и.л навремето сега щеше още мед да му носи. Ами нали Ц.И.К е на този дето му падаше на колене миналата година бе М.а.з.н.ьо? Сега ти го начуква чепат защото вече не си му нужен - има си вече негова си партия.

2021.10.27 | 20:25

6
Ами Р.и.с.т.ь.о си мислеше, че може да командва държавата ама шефа му - диктатора - му го начука яко чепат изодзадзе. Може и да не влезе и в п.а.р.л.а.м.е.н.та както е тръгнало. Като ядеш с хиени накрая може и да те изядат теб самия.
Мазньок Ристьо

2021.10.27 | 20:23

5
Нинова, Мазньок Ристьо, Учиндолския простак - да ви питам - още ли го подкрепяте този престъпник бе? нали ужким там волята на суверена, па конституцията, па върховенството на закона и тем подобни благи приказки.
Подлец зад брадата

2021.10.27 | 20:23

4
Един египетски фараон беше казал, че зад всяка брада се крие по един подлец. Зад брадата на Мазньока обаче се крият маса подлеци един от друг по подъл и мазен.

Добави коментар

Водещи новини