Валери Симеонов: Зеленият сертификат беше въведен дърводелски

  • 27 октомври 2021 09:12

  • 726
  • 1
© Bulphoto/архив

„Държавата трябва да вземе мерки да опази своите граждани, включително и тези, които не разбират, че трябва да бъдат опазени“, коментира Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 в предаването „Тази сутрин“ по бТВ по повод въвеждането на COVID мерките.

Според него от тази гледна точка мярката за зелен сертификат е правилна. Той показа в ефира на бТВ своя сертификат за ваксиниране и призова президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и служебния премиер Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен да публикуват своите зелени сертификати, както и министрите.

„Сертификатът обаче беше въведен дърводелски – за 48 часа. Това е нелепо, той трябваше да бъде предварително оповестен и това е пропускът на правителството. Навсякъде в Европа е въведен този сертификат и никой не го приема като нарушение на демократични права. Сертификатът е форма на убеждаване на хората да се ваксинират, а не лишаване от свободи“, посочи Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Той подкрепи и идеята, че неваксинираните трябва да заплащат лечението си.

Гълъб Донев за "зеления сертификат": Няма казус по нарушаване на трудовите права

 

Десислава Станева
726 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.27 | 09:35

1
Пълен 0лиг0френ. И то без интернет явно, щом смята, че никой не го смята за недемократичен.

Добави коментар

Водещи новини