Учение за действия при критична ситуация във "Водното огледало" се проведе в Кърджали

  • 26 октомври 2021 14:04

  • 246
  • 0
Учение за действия при критична ситуация във "Водното огледало" се проведе в Кърджали
© Булфото архив

Шест ведомства се включиха в пожаро-тактическо учение за действия при критични ситуации в обект "Водно огледало" в Кърджали.

Отиграни бяха ликвидиране на критична ситуация, свързана с пожар в обслужваща сграда, излизане от експлоатация на шлюзове и повишаване нивото на обект "Водно огледало", спасяване и изваждане на паднали във водата хора. В рамките на учението бе проигран Планът за действие на екипите на Регионална дирекция "Пожарна безопсност и защита на населението" и взаимодействието със силите от Единната спасителна система, при издирване и спасяване на хора във водния обект.

Доброволците на Асеновград се обучиха как да гасят пожари

Акциите бяха ръководени от оперативен щаб, начело с комисар Сергей Заимов, директор на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кърджали.

"Целта ни е на първо място да проверим готовността на ръководството на Регионалната дирекция за справяне точно с такива критични ситуации, най-вече като оценка и правилни решения", каза той, предаде БТА.

Заимов допълни, че през годините службите вече са се сблъсквали в реална обстановка с част от проиграваните днес ситуации, като вадене на удавен от водата. В учението днес се включиха общо 50 служители на Регионалната дирекция на пожарната в Кърджали и в Пловдив, на Областна дирекция на МВР в Кърджали, Зоналното жандармерийско управление, Центъра за спешна медицинска помощ и община Кърджали.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
246 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини