Община Плевен отчита над 58 млн. лева разходи от бюджета за първите шест месеца на годината

  • 26 октомври 2021 10:10

  • 159
  • 0
Община Плевен отчита над 58 млн. лева разходи от бюджета за първите шест месеца на годината
© NOVINI.BG

Разходи в размер на 58 295 259 лева отчита Община Плевен за първите шест месеца на 2021 година. Това показва информацията за отчета на бюджета на Плевен до 30 юни, която е внесена за разглеждане в постоянните комисии на Общинския съвет.

Приоритетно са осигурени средства за заплати, осигурителни плащания, издръжка на образователни, здравни и социални заведения.

Най-голям дял от разходите по бюджета на Плевен традиционно са за сектор "Образование". За първите шест месеца на настоящата година са отчетени 27,7 млн.лв. при планирани над 62 млн.лв.

Разкриха кражба на 55 000 лева в Плевен

При здравеопазването изпълнението на разходната част е около 38 на сто. От планираните за цялата година близо 7 млн.лв. са усвоени над 2,7 млн. лв.

За цялата година разходите за жилищно строителство, БКС и опазване на околната среда са планирани в размер на близо 10 млн.лв. като за полугодието са усвоени почти 7 млн.лв., се посочва още в отчета. Най-голям е делът на усвоените пари за дейност "Чистота". От заложените 7,2 млн.лв. за годината са изразходени 5,3 млн.лв. или над 73 на сто. Разходите са за сметосъбиране и сметоизвозване, обезвреждане на битови отпадъци в депа или в други съоръжения и за чистотата на териториите за обществено ползване.

Остатъчният размер на общинския дълг към 30 юни е малко над 11,3 млн.лв.

Изпълнението на бюджета на Плевен ще бъде обсъдено на сесията на Общинския съвет, насрочена за 28 октомври, четвъртък.
 

Калина Христова
159 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини