Видинската РЗИ постави своеобразен рекорд - за един ден, в един пункт се ваксинираха 150 човека

  • 25 октомври 2021 10:21

  • 191
  • 2
Видинската РЗИ постави своеобразен рекорд - за един ден, в един пункт се ваксинираха 150 човека
© Getty Images

Видинската Регионална здравна инспекция /РЗИ/ постави своеобразен рекорд - само за един ден, в петък, във ваксинационния пункт на инспекцията се ваксинираха 150 човека. Това съобщи за БТА д-р Мариана Чавдарова, главен експерт в Дирекция " Надзор на заразните болести" в РЗИ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31506

Във всички ваксинационни центрове и при личните лекари във Видинска област има необходимите ваксини, уточни главният експерт и допълни, че всеки ден в областта се ваксинират от 30 до 80 души, като особено се е засилил интересът към поставянето на ваксини, след като стана ясно, че е необходимо наличие на зелени сертификати.

Към днешна дата общият брой на поставените ваксини в региона е 22 303, бустерна (трета подсилваща доза) е поставена на 96 лица. С напълно завършен имунизационен цикъл са 11 780 души, каза още експертът.

Според д-р Чавдарова, причината за повишения интерес е фактът, че Видинска област навлезе преди седмица в тъмночервената зона и са регистрирани 875 заболели от COVID -19 на 100 000 население. Само за денонощие новозаразените в областта са 14, по данни на Единния информационен портал.

Според наблюденията на РЗИ-Видин, около 90 процента от регистрираните с положителна проба за COVID- 19 лица не са били имунизирани, допълни д-р Чавдарова.
 

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
191 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ФАШИСТИТЕ НА РАДЕВ

2021.10.25 | 10:45

2
ВСИЧКИ ВАКСИНИ НА ПФАЙЗЕР СА С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ. ФАШИСТА СТОЙЧО КАЦАРОВ СИ ПРАВИ ЧУДОВИЩЕН ЕКСПЕРИМЕНТ С НАС КАТО НИ ВАКСИНИРА С ТЯХ ЗА ДА ПОКАЖАТ НА БРЮКСЕЛ КОЛКО СА ЗАГРИЖЕНИ ЗА НАРОДА И КОЛКО СА ОПЕРАТИВНИ.. ТОВА Е РАВНОСИЛНО НА УБИЙСТВО НА ХОРА КОИТО СА СЕ ДОВЕРИЛИ НА СИСТЕМАТА УПРАВЛЯВАНА ОТ ТОЗИ ДОКТОР МЕНГЕЛЕ И ГЕСТАПОВЕЦА РАДЕВ.
ФАШИСТИТЕ НА РАДЕВ

2021.10.25 | 10:42

1
ФАШИСТА СТОЙЧО КАЦАРОВ СИ ПРАВИ ЧУДОВИЩЕН ЕКСПЕРИМЕНТ С НАС КАТО НИ ВАКСИНИРА СЪС ВАКСИНИ С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ. ТОВА Е РАВНОСИЛНО НА УБИЙСТВО НА ХОРА КОИТО СА СЕ ДОВЕРИЛИ НА СИСТЕМАТА УПРАВЛЯВАНА ОТ ТОЗИ ДОКТОР МЕНГЕЛЕ И ГЕСТАПОВЕЦА РАДЕВ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини