Възможно ли е два пъти да станеш длъжник на "Топлофикация" без да си живял в София?

  • 24 октомври 2021 16:03

  • 2685
  • 3
Възможно ли е два пъти да станеш длъжник на "Топлофикация" без да си живял в София?
© Кадър: БНТ

Възможно ли е два пъти да се окажеш длъжник на "Топлофикация София", без никога да си живял в столицата или да имаш имот там? Въпреки това съдия изпълнител да ти запорира сметките, а дори и да ти тегли от спестяванията. С този абсурд се бори Цанка Димитрова от Русе, вече цели 6 години. Въпреки че още през 2015 година от "Топлофикация" признават, че е станала техническа грешка.

През 2015 година Цанка Димитрова за първи път получава съдебно известие, че дължи на "Топлофикация София" 2300 лева за неплатени сметки заедно с още трима души. Периодът е 2013-2014 година, а по това време тя даже живее в чужбина.

"Топлофикация" е в дългова спирала

"Внезапно ми се наложи да се прибера в България и научавам, че аз съм длъжник на "Топлофикация София", където аз никога не съм живяла, никога не съм имала адрес, никога не съм имала квартира. Абсолютно никога, нищо не съм имала в София като имот", заявява пред БНТ Цанка Димитрова.

Подава възражение в Софийския районен съд. Софийска районна прокуратура прави собствено разследване и се произнася, че има злоупотреба с личните ѝ данни.

"Извършили са разпити или справки с наистина живущите на този адрес и с тогавашния юрисконсулт на "Топлофикация". И двете страни казват, че аз никога не съм живяла на този адрес. Но, има едно но. Живея си спокойно и прекрасно допреди 2-3 седмици, когато реших да си упражня правото на онлайн банкиране. И установявам, че аз съм длъжник. Моите сметки са запорирани от частен съдебен изпълнител, отидох по банките и познайте защо, кой "Топлофикация София", допълни Цанка Димитрова.

А сумата, която дължи на "Топлофикация София", според запорното съобщение, вече е над 9350 лева. Веднага пише до частния съдебен изпълнител, че отново е станало объркване, а той ѝ отговаря, че не може да се произнесе относно допусната фактическа грешка. И веднага тегли пари от сметката ѝ.

От "Топлофикация София" казват, че грешката произлиза от документи в период, в който потребителите и собствениците на имоти са били посочени само с имена, без други идентификационни данни. В последствие грешката е мултиплицирана автоматично. Но вече са извършени корекции в базата данни на дружеството.
За Цанка Димитрова обаче остава неясен фактът:

"Много странното нещо, как моето ЕГН, моите лични данни попадат в тяхната база данни и още повече, че аз им дължа пари?", каза още Цанка Димитрова.

По този въпрос от "Топлофикация София" мълчат. Но ѝ поднасят извинения. А запорът по сметката ѝ продължава да е факт. Цанка Димитрова ще отстоява истината докрай и ще си наеме адвокат.

Мая Йорданова
2685 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.10.24 | 16:32

1
Извинете, станала е грешка. Повече няма да ви тормозим, след като си прибрахме каквото решихме. Пийте една студена вода. Те това ни докараха червените със закона за частните съдебни изпълнители - бирници в полза на мафията.
Какви "червени", боклук?

2021.10.24 | 17:16

3
ЗЧСИ е от 39-тото народно събрание, благодари на ДПС и крадлив дедо. И на охранителя, дето ги пазеше :)

2021.10.24 | 17:12

2
Докато не избесите едно стотина ЧСИ-та, няма да спрат да ви тормозят, андрешковци.

Добави коментар

Водещи новини