Протест срещу зеления сертификат събра няколкостотин души в центъра на Хасково

  • 23 октомври 2021 21:37

  • 2537
  • 5
 Протест срещу зеления сертификат събра няколкостотин души в центъра на Хасково
© bulphoto (архив)

Протест срещу зеления сертификат събра няколкостотин души на централния площад "Свобода" в Хасково.

Недоволни от въведения режим на допуск дойдоха с български трикольори и плакати с лозунги срещу ограниченията като "Родени сме свободни и с равни права", предаде БНР.

Четвърти ден на протести срещу зелените сертификати в Бургас

Представители на политически сили също бяха забелязани сред множеството. Инициативата за този протест беше наша, каза Радка Даскалова от Движение "Българско семейство".

Отправихме публична покана и към всички партии, уточни тя. Категорично против съм т.нар. зелен сертификат, той нарушава всичките ми човешки права. Не желая да бъда репресирана и дискриминирана, добави тя. Даскалова поясни още, че членът на Движението адвокат Ростислава Жекова е изготвила жалба, която идния понеделник ще бъде подадена в Софийския административен съд.

В съда ще се жалва и Съюзът на организациите за любителско изкуство /СОЛИ/, потвърди председателят му Милена Налбантова. Последните година и половина за съюзните членове тя нарече "терор и лишения". Стъпката със зеления сертификат води до сегрегация и разделяне на хората, посочи тя.

Да доказваме на всеки два-три дни с тестове своята "годност" за нас и нашата работа вече е абсолютно недопустимо, обобщи Налбантова. Сред митингуващите бяха и много млади хора. За мен тези мерки трябва да паднат. Нямам нищо против ваксинирането, но на хората трябва и да се даде свобода да избират, особено когато от това зависи работата им, каза тийнейджърката Симона Даскалова.

Мая Йорданова
2537 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Гестаповеца Радев

2021.10.24 | 20:36

5
Някой да има дежа вю със протестите срещу минималното увеличение на цените на тока и горивата при правителството на ГЕРБ и какво стана после? ГЕРБ загуби изборите. Сега хората мрат като мухи заради некадърноста на това изчадие Каруцаров и началника му Групен Фюрера от ГЕСТАПО Радев,цените се увеличиха в пъти - тока с 1000 %, бензина двойно, парното като дойдат сметките народа ще завие на умряло, цените на хранителните стоки вече са непосилни, дърва за огрев през зимата няма да има или ще бъдат на безумни цени. Да познаем ли от три пъти какво ще се му се случи на изборите на Фашиста Радев и на престъпната му фашистка хунта? Идва отново ГЕРБ на власт за да ни извади както винаги от лайната в които ни набута фюрера Радев. Защо обаче си го причинихме - щото обичаме да ни е гадно май.
Великото Народно Въстание

2021.10.24 | 20:36

4
Гаулайтер Р.а.д.е.в - чуваш ли гласът на народа? Чуваш ли ръмженето на гладния, отруден, ограбен от престъпната ти фашистка хунта народ? Осъзнаваш ли съдбата си след 14.11.2021 г.? Осигури ли си вече бягството от страната или в руското посолство след като те подбере пр.о.к.у.р.а.т.у.р.а.т.а за многобройните ти престъпления срещу държавата и народа? Чел ли си за съдбата на Мария Антоанета?
Гестаповеца Радев

2021.10.24 | 20:36

3
Ахааа - ефекта на бумеранга. Миналата година фашистите на групен фюрера от ГЕСТАПО Радев гориха маски, ГЕСТАПОВЕЦА Радев говореше, че - видите ли искат да ви запушат устите, ГЕРБ били измислили вируса за да провалят гласуването, ехидничеше, че имало Шипченски и Софийски щамове. Сега какво стана бе некадърнико? Някой май ви сра в противогазите. Всичко се връща - сега вие - фашистите - сте на пангара и ще загубите позорно изборите. Отивате в затвора - усещаш ли го вече?
СЪС СВЕТОВНАТА

2021.10.24 | 11:37

2
МАФИЯ НЕ МОЖЕМ СЕ ОПРАВИ

2021.10.23 | 22:06

1
Бpаво Бългapи!

Добави коментар

Водещи новини