Водещите новини! Заведенията се готвят за протест, пандемията набира скорост у нас

  • 23 октомври 2021 19:29

  • 4025
  • 8
Водещите новини! Заведенията се готвят за протест, пандемията набира скорост у нас
© bulphoto (архив)

*** Водещите вечерни новини на 23 октомври ***

България отново регистрира висок брой новозаразени с COVID-19

4826 са новите случаи на коронавирус, сочат данните на Единния информационен портал към 23 октомври. Те са установени при направени 30 772 теста.  84.34% от случаите на деня са на неваксинирани. 768 са новопостъпители в болница. 86.98% от тях не са ваксинирани. Общо хоспитализираните са 6685. В интензивното отделение са 594 души.

Отново висок брой новозаразени с COVID-19

********

Към момента са поставени общо 2 709 549 дози на ваксина. 24 042 са поставените дози за последните 24 часа.

Продължава работата на изнесените ваксинационни пунктове, където се извършват имунизации през почивните дни.

Ето къде може да се ваксиниранете днес!

*******

Румъния губи всеки ден по едно село заради COVID-19

Заради COVID-19, Румъния губи всеки ден едно населено място с размерите на село на фона на регистрираните ежедневно 400-500 смъртни случая след заразяване с новия коронавирус. Това алармира мениджърът на Университетската болница за спешна медицинска помощ в Букурещ проф. д-р Каталин Кристою.

Хиляда и шестотин души вече се имунизираха във ваксинационния център, разкрит в Националната библиотека, където се оформи опашка от чакащи още от сутринта. Ректорът на Университета по медицина и фармация "Карол Давила" проф. д-р Виорел Жинга отбеляза, че 1600 не са твърде много, но допълни, че няма поставена цел.

Румъния губи всеки ден по едно село заради COVID-19

*******

Заведенията са готови за протест

Продължава недоволството на бизнеса. Днес демонстрация ще има в Хасково.

От Сдружението на заведенията обявиха, че са готови на национален протест. Те не одобряват мерките на държавата и настояват изискванията да важат за всички или за никой. Ако зелените сертификати останат в сила, искат тестовете да са абсолютно безплатни.

COVID-19: Не може да се противопоставят ресторантьори на лекари и кръчми на училища

*******

Банковите такси поскъпват

Банковите такси продължават да поскъпват. От началото на следващата година една от най-големите банки у нас въвежда и такса за теглене от банкомат за пенсионери. Вдигането на банковите такси по основни платежни услуги е процес, който се наблюдава от няколко години.

"Най масовите такси - такса за обслужване на сметка, такси за преводи, там горе-долу тенденцията поприключи с увеличаване на преводите. Вече цените са към четири, пет лева, на хартия се прави левов превод в клон. В последните месеци се забелязва и поскъпване на касовото обслужване", коментира за БНР финансовият експерт Стефан Христов.

Банковите такси поскъпват

********

Борисов с критика защо не са овладени цените на тока: Какво правеха тогава - чегъртаха?

Бойко Борисов е на среща със синдикатите и работодателите в централата на ГЕРБ в централата на партията. Поводът е да се обсъдят проблемите за работещите и бизнеса у нас заради скъпите цени на тока. Обсъжда се и налага ли се актуализация на бюджета.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че партията подготвя програма, която включва спешни мерки за стабилизиране на страната. Той отправи критика към президента Румен Радев и служебния кабинет за забавените действия в сектор "енергетика" и "здравеопазване".

"Вчера Радев каза, че партиите не агитирали за ваксиниране, но това не е вярно. Ние всеки ден правим това. Казваме от месеци, че само така ще се оправи икономиката. А той сега се сети. И при него се видя, че се справихме най-зле в Европа и сега сме блокирани за пътуване", коментира Борисов.

Борисов с критика защо не са овладени цените на тока: Какво правеха тогава - чегъртаха?

*********

Туроператорите очакват труден зимен сезон

Туроператорите очакват труден и изпълнен с предизвикателства зимен сезон. Има риск традиционните за зимата туристи от Великобритания, скандинавските и съседните на България страни да се откажат от намеренията си да дойдат у нас.
 
Епидемичната обстановка може да повлияе негативно върху решението на чуждестранните туристи да почиват у нас през зимата, посочва Димитрина Горанова, председател на асоциацията на българските туроператори и туристически агенции. Повишаващите се цени на електрическата енергия ще има негативен ефект и върху българските туристи, на които сектора разчита изключително много.

Туроператорите очакват труден зимен сезон

********

Ердоган нареди 10 посланици да бъдат изгонени от Турция

Турският президент Реджеп Ердоган заяви днес, че е наредил на министерството на външните работи да обяви за персона нон грата 10 посланика, сред които тези на САЩ, Германия и Франция, заради призива им за освобождаване на турския меценат Осман Кавала.

В понеделник посолствата на десет страни разпространиха в социалните мрежи изявление, в което призоваха за освобождаването на Кавала, като заявиха, че продължаващият процес срещу него и арестът му хвърлят сянка върху демокрацията и върховенството на закона в Турция.

Ердоган нареди 10 посланици да бъдат изгонени от Турция

********

Снимачният екип на Алек Болдуин бил недоволен от условията на труд и безопасността

В деня на инцидента със стрелба, в която загина операторката Халина Хътчинс, снимачният екип на американския филм с участието на актьора Алек Болдуин изразил недоволство от условията на труд на мястото на снимките, съобщи вчера в. "Лос Анджелис таймс" като се позова на свои източници.

По тяхна информация, недоволството на снимачния екип било предизвикано от постоянните промени, логистичните неуредици и забавянето на заплатите.
Освен това, няколко души се оплакали, че не са взети предвид настояванията им за безопасност, след като пистолетът, с който се стреля на снимките, през последните няколко дни поне на два пъти засичал.

Снимачният екип на Алек Болдуин бил недоволен от условията на труд и безопасността?

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4025 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Факт1

2021.10.23 | 22:55

7
И на фона на бъгарските черни новини Гърците щракат с пръсти, пият си Узо и получават помощи от Европа за всеки грък. В България хаос, безнадеждност и турчин и гей за сефте кандидати президенти.
фалшив факт

2021.10.23 | 23:23

8
В България има 1 млн. гърци избягали от ковид фашизма там. Съседи са ми. Учат български, купуват имоти, заедно си пием узото.
Рени

2021.10.23 | 21:00

4
Да затварят всички заведения.
Мила

2021.10.23 | 22:20

6
Те са затворени, отворено е за ваксинирани, но вие си стоите вкъщи, защото сте наплашени.
700 ваксинирани

2021.10.23 | 21:37

5
заразени с ковид деветнайска и 100 постъпили в болница

2021.10.23 | 20:53

3
К У Р ЗА МЕДИЙТЕ МАНИПУЛАТОРИ

2021.10.23 | 20:52

2
МЕДИЙ КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВАТЕ НЯМА СМИСЪЛ

2021.10.23 | 20:50

1
ХАХАХА НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА МЕДИЙ, ОТКАЖЕТЕ СЕ НЯМА СМИСЪЛ

Добави коментар

Водещи новини