Детски медицински комплекс ще бъде изграден в "Овча купел"

  • 22 октомври 2021 13:31

  • 306
  • 0
Детски медицински комплекс ще бъде изграден в "Овча купел"
© Pixabay

Предстои да бъде изграден първият изцяло единен детски медицински комплекс, който ще предлага услуги за деца и юноши до 18 години.

Освен детски стационар специален социален пакет ще предоставя безплатни медицински и психологически грижи за деца в неравностойно положение. Това съобщи днес общинският съветник в СОС Николай Стойнев, който е и председател на Надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции. Стойнев присъства на представянето на новата инвестиция в детска болница в размер на 1,9 млн. лв. и връчването на сертификат "Клас В".

Осигуряват безплатна патронажна грижа за всички новородени

Вярвам, че с откриването на новата болница ще имаме възможност да задържим квалифицирани специалисти, които да се реализират в България.

Сертификатът за "Клас В" се дава за построяването на Детски медицински комплекс с болнично детско отделение и поликлинична част в кв. "Овча купел". Предвижда се да бъде изградена нова сграда за извършване на специализирани извънболнични и болнични консултативно-диагностични, лечебни, профилактични и здравно-промотивни дейности за деца до 18 години. Медицинският комплекс ще е на два етажа, със застроена площ 598 кв.м. и обща разгърната застроена площ от 2 200 кв.м.

Центърът ще предлага интегриран социално-здравно-психологически пакет, предназначен за деца от раждането до навършено пълнолетие, приемни семейства, както и за семейства от маргинализирани групи, уязвими социални групи и социално изолирани общности.

Вижте и това видео от нашия архив: 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
306 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини