Има повишен интерес към имунизациите в петте кабинета в област Търговище

  • 21 октомври 2021 14:50

  • 214
  • 0
 Има повишен интерес към имунизациите в петте кабинета в област Търговище
© Булфото

Има повишен интерес към имунизациите в петте кабинета в област Търговище. Най-предпочитана е еднодозовата ваксина. Това отчетоха пред БТА екипите, ангажирани с ваксинационната кампания срещу коронавируса. Три от петте кабинета функционират в областния център Търговище; по един има към болниците в Попово и в Омуртаг. Желаещите могат да се обърнат за записване и поставяне на ваксината и към личните си лекари, посочват от РЗИ.

От кабинета към МБАЛ-Търговище отбелязаха, че през последните дни има увеличение на записаните и ваксинираните. Днес са имунизирани 40 души, за утре записаните са също толкова, а в предишния ден са били 30.

В кабинета към МЦ "ВИП" също има повече желаещи, изготвя се списък за удобство на хората. Д-р Хасанова, от здравното заведение в Омуртаг, коментира, че се наблюдава повишен интерес.

Единствено в болницата в Попово отчитат, че новите мерки не са се отразили на работата на имунизационния кабинет. Според главната сестра Янита Василева, от доста време тук не са поставяли ваксини. Но сподели наблюденията си, че жителите на града се ваксинират при личните си лекари.

От РЗИ-Търговище бяха категорични, че интересът е засилен. Във вторник тази седмица за ден са ваксинирани 61 души, докато през миналата седмица - в четвъртък и в петък, са били съответно 23 и 28 души. Днес ваксинацията продължава. Инспекторите изготвят списъци на желаещите, за да се избегне струпване на хора и да се улесни работата на медиците.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
214 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини