Водещите новини! Екипи на РЗИ и полицията удариха заведенията през нощта; 4522 новозаразени (и още…)

  • 21 октомври 2021 13:04

  • 2591
  • 1
Водещите новини! Екипи на РЗИ и полицията удариха заведенията през нощта; 4522 новозаразени (и още…)
© Булфото(архив)/ Pixabay/ Колаж: Novini.bg

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 21 октомври ***

 

От полунощ влезе в сила изискването за притежаване на зелен сертификат. Документът ще служи като пропуск за различни дейности на закрито.

На този фон екипи на РЗИ и полицията тръгнаха на проверки в заведения.

Екипи на РЗИ и полицията удариха заведенията през изминалата нощ

***

Влизат в сила мерките за зелен сертификат

***

4522 новозаразени с коронавирус у нас за последното денонощие

***

„Действията за овладяване на ковид вълната се превръщат в политическа и институционална криза. Прилагат се мерки без никаква предсказуемост, без обществена подкрепа, без никаква информационна кампания, без адекватни мерки за компенсация за семействата и бизнеса“.

ДБ призовава президента Румен Радев да прекрати кампанията си и да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

"КСНС трябва да одобри план за ясни, предвидими и обществено приемливи мерки за овладяване на ковид вълната. Той е необходим, за да се изгради политически консенсус и партиите да загърбят популистките залитания в предизборно време и всички заедно да постигнем работещи и обществено приемливи решения", смятат от партията.

И ДБ скочиха на мерките срещу COVID-19, искат Радев да свика КСНС

***

Мерките, които въведохме, се прилагат за първи път в нашата страна и разбираме, че има някои неясноти. Стремим се да решаваме възникнали в ситуацията проблеми, за да има по-малко затруднения за хората. Това заяви служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров на брифинг пред медиите, предаде репортер на Novini.bg

Здравният министър обяви, че в заповедта за новите мерки предстоят корекции

***

Отговорът:

След запитване на Novini.bg: Остават ли без сертификат хората с положителен антигенен тест?

***

Здравните власти ще дадат гратисен период на бизнеса до понеделник, за да организира така работата си, че да отговаря на условията за работа с клиенти съгласно заповедта на министъра. Това стана ясно на днешния брифинг в Министерството на здравеопазването.

Гратисен период за бизнеса до понеделник дават властите

***

„Но това е политически картел, за да не се допуснат кадърни хора от чужбина, които има и друго гражданство, в политиката ни. И този текст е приет единодушно. Това са мини заложени в Конституцията", заяви адвокатът.

Адв. Екимджиев за двойното гражданство на Кирил Петков: Политически картел, за да не се допуснат кадърни хора от чужбина в политиката ни

***

Почина икономистът Владимир Каролев

***

 

Novini.bg
2591 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ссср в кофата

2021.10.21 | 14:45

1
Йессссс браво ощеееее.

Добави коментар

Водещи новини