След пожар: Възрастно семейство живее в мазе без баня и без отопление

  • 21 октомври 2021 09:32

  • 550
  • 0
След пожар: Възрастно семейство живее в мазе без баня и без отопление
© gettyimages

На 20 септември около 4 сутринта избухва пожар в дома на баба Роза и дядо Павел. Те живеят на етаж от къща в центъра на София. Домът им е напълно разрушен от пламъците, а те в момента живеят в мазе, без баня и тоалетна, без топлина. Намират се обаче добри хора, които им подават ръка.

Днес в дома на семейството, който е бил опожарен, тече ремонт. А баба Роза и дядо Павел се надяват да посрещнат зимата извън мазето.

„Докато спи, синът ми усеща миризма на дим. Влизайки в стаята на баща си, той вижда гъст дим. Едва го измъкна от пламъците. След това се върна да вземе и мен и да се обади на пожарната. Телефонът също е бил в пламъци, едва е успял да каже, че има пожар”, разказва жената.

Мъжът обаче дълго време не излиза от горящата къща, затова баба Роза се връща, за да провери какво се случва с него. Намира го в банята в безсъзнание. Успява да го издърпа в двора, но при влаченето му сцепва главата.

За историята на пострадалото семейство разбира и "Мисис България" Роксана Кирилова, която решава да им помогне.

Огнеборци откриха труп на жена след пожар в Русе

„Свързах се с „Подай ръка”, дойдох и на място, за да чуя историята им. Такива истории не се приемат лесно. Оттук нататък предстои две от стаите да бъдат оправени, за да могат да се преместят”, каза тя.

През сълзи баба Роза благодари на всички, които са се отзовали на молбите й. Семейството обаче се нуждае от подкрепа, за да ремонтира кухнята и банята си.

Калина Христова
550 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини