Ресторант предлага: Доведете децата, ще ги нахраним и наглеждаме докато вие сте заети

  • 20 октомври 2021 16:55

  • 8632
  • 1
Ресторант предлага: Доведете децата, ще ги нахраним и наглеждаме докато вие сте заети
© Getty Images, архив

От тази вечер в сила влиза новата заповед на министъра на здравеопазването, която изрично забранява груповите занимания за деца. Заведенията и ресторантите ще могат да работят с клиенти, които могат да представят валиден зелен сертикат. Той ще се изисква обаче за всички лица на възраст 18+. От утре в няколко области, намиращи се в тъмночервената зона по заболевамоест от коронавирус, учебните занятия се преустановяват. Това хвърли родителите в паника как да прекъснат работата си и да си останат от днес за утре у дома да гледат децата, които ще трябва да учат онлайн.

Именно родителските тревоги "отвориха вратичка" за някои бизнеси, които бързо се ориентираха в ситуацията. Така например азиатски ресторант в София предложи да организира пространство за събиране на ученици, които да провеждат онлайн обучението си, сигнализираха за Novini.bg родители от столицата. 

"Скъпи родители на непълнолетни ученици, обръщаме се към вас с предложение за децата ви, които от утре нямат право да ходят на училище: Децата нямат нужда от зелен сертификат и могат да се събират в нашия ресторант на малки групи, за да се обучават онлайн, но да продължават да общуват помежду си.Ние ще ги наблюдаваме, ще ги нахраним и ще ви ги предадем, когато се освободите от вашите задължения! Имаме добър интернет и много място!", гласи съобщението във фейсбук на въпросния ресторант. 

Официално: Министър Денков издаде заповед за преминаване към онлайн обучение

Една част от коментарите са в подкрепа на идеята, предложена от ресторанта, но друга са скептични. От една страна посещението на ученици под 18 години не е в нарушение на разпоредбите на здравния министър, но от друга - ще има струпване на деца, което се опитват да избегнат от МОН със своя заповед от сряда следобед. Притеснение има от една част от родителите и заради това, че надзорът и контролът върху това как ще протече онлайн обучението трудно биха се гарантирани от персонала на ресторанта.

 Снимка: Фейсбук

Заповедта на здравния министър вижте тук 

По темата за коронавируса и образованието вижте това видео:

 

Novini.bg
8632 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.20 | 18:18

1
и ковидче ще им лепнат, докато са там - радост за цялото семейство.

Добави коментар

Водещи новини