Кацаров: Новите мерки бяха предложени от Алибегов, той му отвърна: Не се крий зад мен!

  • 20 октомври 2021 16:37

  • 14894
  • 36
Кацаров: Новите мерки бяха предложени от Алибегов, той му отвърна: Не се крий зад мен!
© Колаж: Novini.bg/Булфото

Служебният здравен министър Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има и председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов с взаимни обвинения след обявяването на новите мерки срещу коронавируса и последвалите протести срещу въвеждането на зелените сертификати.

,,Смятам, че протестът на г-н Алибегов е по-скоро политически, отколкото друг. Мерките, които приложихме по отношение на ресторантите, бяха предложени от самия него писмено в Министерството на туризма и при мен'', заяви Кацаров на брифинг по-рано днес.

По думите му недоволството към мерките е предимно от политическите партии и за него е разбираемо, защото са в предизборна кампания.

Алибегов за зеления сертификат: Ще протестираме ежедневно

,,Каквото и да предприема, аз ще бъда атакуван от тях с цел да спечелят допълнителни гласове'', каза той.

Последва отговор от страна на Ричард Алибегов. В позиция до медиите той призова Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има да не крие некомпетентността си зад неговото име.

Здравният министър си позволи грозна нападка по мой адрес, като цитира името ми и обяви, че протестът ми бил „по-скоро политически“, а въведените мерки били предложени от самия мен, заяви Алибегов, наричайки думите на здравния министър „поредните грозни лъжи“.

,,На първо място, несъгласие с недомислиците, наречени „противоепидемични мерки“ изразяват множество браншове, които са изправени пред фалит благодарение на тях! И всеки един от тези сектори гласно изказва недоволството си'', казва Алибегов, изтъквайки, че протестите им са икономически, а не политически.

Хотелиери, ресторантьори и собственици на заведения са готови на протест

Основен акцент в цитираното днес от министър Кацаров писмо е изречението: „Нашето мнение е, че при наличието на всички видове ваксини и тяхната достъпност, ограничение при работата на бизнеса не бива да се налага, а всеки гражданин на Република България следва да бъде отговорен за собственото си здраве и това на хората, с които контактува“, уточнява Алибегов.

Съгласили сме се да направим компромис и да приемем въвеждането на зелените сертификати, но НЕ по начина, по който това е направено с издадената вчера заповед. Компромисът, който направихме с тях, беше с единствената цел да продължим да работим, посочва председателят на Българската асоциация на заведенията.

Владимир Василев
14894 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар

2021.10.20 | 21:21

36
Алибегов, къде беше когато Борисов затваряше заведенията ,когато имаше толкова ограничения,не те видяхме да протестираш, а се появяваше даже с него по медиите, не те ли е страх,че един ден може бог да ти го върне само заради това,че нямаш грам съвест и отговорност и си готов да минаваш през трупове ,но да играеш по свирката на Борисов

2021.10.20 | 21:05

35
Този Алибегов играе по нареждане на Борисов, нямя срам и съвест, цяло лято бизнеса им се пукаше по шевовете и сега не ги затварят, а трябва да изпълняват заповедта,така е по целият свят,но него не го интересува народа, а заповедите на Борисов..Не е зле да отиде със семейството да поработи малко в ковид отделенията да види състоянието и може да му проработи мозъка. Това което прави е цинизъэм.

2021.10.20 | 19:57

32
Някой да има дежа вю със протестите срещу минималното увеличение на цените на тока и горивата при правителството на ГЕРБ и какво стана после? ГЕРБ загуби изборите. Сега хората мрат като мухи заради некадърноста на това изчадие Каруцаров и началника му Фашисткия диктатор Радев,цените се увеличиха в пъти - тока с 1000 %, бензина двойно, парното като дойдат сметките народа ще завие на умряло, цените на хранителните стоки вече са непосилни, дърва за огрев през зимата няма да има или ще бъдат на безумни цени. Да познаем ли от три пъти какво ще се му се случи на изборите на Фашиста Радев и на фашистката му хунта? Идва отново ГЕРБ на власт за да ни извади както винаги от лайната в които ни набута Радев. Защо обаче си го причинихме - щото обичаме да ни е гадно май.
Групен Фюрер от Гестапо Радев

2021.10.20 | 20:45

34
Ами помним, помним ама тогава Бойко си подаде честно и почтенно оставката което говори, че има чувство за дълг, чест и достойнство за разлика от развилнелият се фашистки диктатор ГЕСТАПОВЕЦ който се е вкопчил със зъби и нокти в президентството си. Обаче всички знаем как завърши историята. Сега се историята се повтаря - ГЕСТАПОВЕЦА Радев и престъпната му фашиктка хунта си отиват за да дойде Бойко и да ни извади отново от кризата.

2021.10.20 | 19:58

33
Алибегов ходи се застреляй някъде
Фашиста Радев

2021.10.20 | 19:55

31
Хората обедняха и огладняха при фашистката хунта на ГЕСТАПОВЕЦА Р.а.д.е.в. Излъгани, ограбени, гладни и озлобени срещу д.и.к.т.а.т.у.р.а.т.а на Фатмака хора, работници чакат от половин година да си получат заплатите. Целия народ пъшка и очаква със ужас новите цени на тока, газа, хляба, парното. Само Б.о.й.к.о е истински отговорен държавник ама ние забравихме това, забравихме стабилноста при неговото управление, забравихме нормалните цени на стоките и тока и вкарахме в парламента чалгата на Радев която за 6 месеца съсипа страната. Имаме шанс се поправим на 14.11.2021 г. и да дадем поне 55% на Г.Е.Р.Б и професор Герджиков - единствените които могат да ни измъкнат от лайната в които ни набута Групен Фюрер от ГЕСТАПО Р.а.д.е.в.

2021.10.20 | 19:49

30
За хранителните магазини - не, за останалите - да ! Търси логиката !
Ивайло

2021.10.20 | 17:16

5
Алибегов, лайнар долен. Герберска подлого. Умират по 200 души боклук. 200 българи всеки ден.

2021.10.20 | 19:46

29
Ти видя ли ги лично кой от какво е починал и дали са 200 бе, кретен?

2021.10.20 | 19:28

28
Каруцаров и диктатора Румен Радев в затвора веднага
да

2021.10.20 | 19:12

27
Моят сертификат се намира отпред в гащите. Могат да го проверят!
..

2021.10.20 | 18:44

26
Стойчо ще бъдеш публично разчекнат!!

Добави коментар

Водещи новини