Над 90 000 000 лв. се инвестират в Асеновградско за пътища

  • 20 октомври 2021 14:10

  • 221
  • 0
Над 90 000 000 лв. се инвестират в Асеновградско за пътища
© Община Асеновград

Цялостно се ремонтират три ключови отсечки.

Средствата за рехабилитация и ремонти на пътища, инвестирани от държавата през последната една година, на територията на община Асеновград са в размер на близо 90 000 000 лева. Инвестицията е от държавния бюджет и осигурява ремонтирането на три основни и доста натоварени пътни артерии в региона. Целта е пътуващите по отсечките Асеновград - Садово, Асеновград - Първомай и Асеновград - Кърджали, да преминават по трасе, което е безопасно и с европейски вид. Проектите се изпълняват от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

По пътя Асеновград - Кърджали, освен асфалтиране, се подменят бордюри и частично тротоарни настилки. Част от пътния участък вече е отремонтиран. Напълно преасфатирана е отсечката от Асеновград до село Тополово, а до края на тази седмица се работи до Новаково. Шофьорите, които трябва да пътуват в района, могат да ползват обходни маршрути. По ремонтираното трасе са разположени тежкотоварни автомобили и специализирана техника, затова се призовават водачите да се движат с повишено внимание и ниска скорост, с цел да се избегне възникването на пътни инциденти. Целият участък, който ще бъде ремонтиран, е с дължина малко над 32,800 км. и е на стойност около 51 500 000 лева.

Усилено се работи и по пътя Асеновград - Садово. В момента се извършва асфалтиране до кръстовището със селата Караджово и Болярци. От днес, 20-ти октомври, пътят ще бъде проходим, но все още не е положена хоризонтална и вертикална маркировка. Участъкът все още се води в ремонт, поради което се призовават шофьорите да преминават внимателно и с ниска скорост, за да се избегнат инциденти. Отсечката, която ще бъде ремонтирана, е с обща дължина малко повече от 14,600 км. и за целта се инвестират над 8 300 000 лева.

Пътят Асеновград - Първомай е предвиден за цялостен ремонт, като са осигурени финансовите средства. Дейностите са започнали от почистване на канавките. Поради това, че в момента се изпълняват трасетата Асеновград - Садово и Асеновград - Кърджали, ремонтните дейности на пътя за Първомай, по разпореждане на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), ще стартира в момента, в който бъдат завършени ремонтните дейности по другите два споменати по-горе участъка. В противен случай, ако започне ремонт и на третата отсечка, то тогава ще бъде блокиран достъпът до населените места в съответната посока, а към момента част от нея се ползва за осигуряване на обходни маршрути. Участъкът, който ще бъде отремонтиран, е с дължина около 27,600 км. и за него са отделени над 31 300 000 лева.

Борислава Борисова
221 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини