Без електричество от седмица са жители на няколко махали в Бобошево

  • 20 октомври 2021 10:54

  • 309
  • 1
Без електричество от седмица са жители на няколко махали в Бобошево
© pixabay

Без електричество от седмица са жители на няколко махали в Бобошево, оплакаха се местни хора. "Освен, че останахме без ток, нямаме информация и за това ще бъде ли пуснат отново и кога. Подаваме сигнали до колцентъра, но нямаме обратна връзка и всичко това в продължение на седмица. Знам за над десет потърпевши домакинства, а броят им вероятно е и по- голям, каза за БТА Румяна Костадинова.

Тя разказа, че хората били принудени да изпразнят фризерите и хладилници си и да изхвърлят всичко. Местните разказват, че електроразпределителното дружество не поддържа и съоръженията си, липсват просеки, а клоните на дърветата са се оплели в електропреносните кабели.

"При всеки един слаб повей на вятъра, електричеството спира", оплакват се местните. Те са недоволни, че цената на електричеството е висока, при забавяне на плащане на сметките, електроподаването веднага се преустановява, а на практика услугата, която се доставя е некачествена или въобще липсва.

Подписка срещу бездействието на екипите на електроразпределителното дружество върви в съседната община Невестино. Местните ще я внесат до министъра на енергетиката, КЕВР, омбудсмана и областния управител на Кюстендилска област.

"Причината е честото спиране на тока и подаването на променливо напрежение, от което масово изгарят електрически уреди", разказаха жители на съседната община.

Борислава Борисова
309 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Новини.бг - медиен кенеф

2021.10.20 | 11:01

1
Новините ги измисля полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.

Добави коментар

Водещи новини