Протест срещу цените на тока и горивата в Русе

  • 19 октомври 2021 13:55

  • 435
  • 10
Протест срещу цените на тока и горивата в Русе
© Булфото архив

Мирен протест срещу високите цени на електроенергията се проведе и в Русе.

Представители на ресторантьорския и шивашкия бранш блокираха за кратко възлово кръстовище в централната част на града, след което направиха шествие до сградата на областната управа.

Работодатели и синдикати излязоха на протест срещу високите цени на тока

Протестът нямаше официално разрешително, но въпреки това полицейските служители осигуриха безопасното преминаване на хората от митинга през булевардите по избрания маршрут. Най-активни днес бяха представителите на ресторантьорския и шивашкия бранш.

Исканията им представи Красимир Иванчев, председател на местната организация на хотелиерите и ресторантьорите. 

„Исканията ни са да направят така, че да имаме предвидимост поне 1 година напред, или поне 6 месеца, да знаем ние на каква цена плащаме този ток. Искаме компенсацията от правителството, която е обещана от 50 лв. незабавно да влезе в сила. Също едно искане, което направи Чехия – да премахнат ДДС, което е 20%, на всеки един българин. От 1 януари всички ние ще усетим тежестта на всичко това. Няма предвидимост в бизнеса“, заяви Иванчев, цитиран от БТА.

Мая Йорданова
435 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2021.10.19 | 14:26

10
М.у.н.ч.о защо не слезе при протеститащите работници и да размаха отново юмруче? Или му стиска да излиза само при платените башибозуци на Ч.е.р.е.п.а? Хайде де - слез при гладните, ограбени от служебното ти правителство отрудени хора. Или се гнусиш от тях или те е страх. Хайде да кажеш за безбожните цени на тока, на бензина, лекарствата, храните. Кажи защо ваксинацията е на последно място в света и защо смъртноста е най висока? Има много въпроси на които ще ти се наложи да отговаряш като ти изтече имунитета след 14.11.2021 г.

2021.10.19 | 14:22

9
.С две думи това е истинският лидер е Бойко Борисов. Голям държавник и политик. От първия си ден в политиката Борисов винаги е бил активен и много деен. Той е сред хората. Той е сред народа. Той е в големите градове. Той е из селата, общините, паланките, поляните. Навсякъде сред народа, сред хората, запознавайки и споделяйки техните проблеми, болежки, радости. Така се прави! Да гледат и да се учат! Новите политици от трупата на ИТН. От дивана, барикадиран в огромния си палат, охраняван като бос на картел, политика не се прави г-н Ст. Т. Тр. Повтаряйки само суверена, суверена, суверена. А сред хората. Кога ще видим нещото Ст. Т. Тр. сред народа, извън концерти разбира се. Бойко ви учи толкова години, безплатни уроци при това. Но, както се казва акъл не може да се набие. Искате да чегъртате и да се саморазправяте с поддръжниците на ГЕРБ. Не сте познали от хунтата! Вашето време свършва, свършва и мандата на кремълския льотчик!!! Имахте петминутната си слава. Сега само ще западате. Защото така и не разбрахте, че истинска политика не се прави само с отричане на направеното досега! Бойко Борисов не се умори да ви показва. Но маймуните как да го разберат. На тях им дай да чегъртат и да казват кой трябва да е в парламента и кой не. Станали те първи с малко след чутовна манипулация. Нали ви видяхме бе чалгари! Колко премиери извадихте досега. Само Бай Шиле още не се е пробвал. От чужбина ни се смеят и ни си се чудят. На есен категорична победа за ГЕРБ-СДС, категорична победа на президентските избори!!!! Категорична победа на справедливостта и връщане към нормалността!!!!

2021.10.19 | 14:09

7
През Август 2020 тока за бизнеса беше 70 лв. за мегават. Днес Август 2021 цената е 700 лв. за мегават. Днес кой ви краде? Бойко?

2021.10.19 | 14:13

8
За бита тока е 240-280 лв./МВтч от 2010, кой ли ни е крал?

2021.10.19 | 14:09

6
--Започна отчегъртван-то на свободомиислещи и хора с лично и национално достойнство. Чегърталник-т е прост чалгар-наркоман, с психически проблеми и известен авер на "лидери" от организираната престъпност. Единствени в белия свят имаме президент, уличен в шпионски и криминални далавери, и вътрешен министър - имотен крал на клозети, който нарича бивши хора, ония които го превъзхождат интелектуално, нравствено и умствено. /Русия не я броя в никакви класации, тя е извън разума и човечността./

2021.10.19 | 14:09

5
+Шофьорът на самолет кара и след това други му ремонтират аероплана. Само, че при държавите на това му се вика катастрофа, на там летим със страшна скорост, предстои удар. Единствено Борисов и Герб могат да спрат това с минимални поражения.Подкрепете ги, за да запазят децата ви и държавата.
Petyr

2021.10.19 | 14:09

4
Га-де-в е пътник към небитието тра-ла-ла-ла. Самальотчика ще катапултира от самолета още на 14.11.2021 г. на първия тур и този ден ще бъде празник за нормалните българи. до сега не сме имали по злобен, по тесногръд, по отмъстителен и по некадърен държавен глава. Идва му края - още малко търпение.
Иво

2021.10.19 | 14:08

3
ВИДЕНОВАТА, ЛУКАНОВАТА ЗИМИ, ЩЕ НИ СЕ ВИДЯТ ПЕСЕН, СПРЯМО РАДЕВАТА КЪДЕТО СЕ ЗАДАВА. ДА ВРЪЩАМЕ БОЙКО ЗА ТРЕТИ ПЪТ ДА ИМ Е РИНЕ ЛАЙ...
Mitaka

2021.10.19 | 14:07

2
LUKANOWATA WIDENOWATA ZIMI, ]E NI SE WIDQT PESEN SPRQMO RADEWATYA, KOQTO SE ZADAWA. DA WRTY]AME BOJKO ZA TRETI PYT DA IM RINE LA...
Mitaka

2021.10.19 | 14:03

1
МУТРО РАДЕВ ВЪН

Добави коментар

Водещи новини