Срутище затвори алея край Панчаревското езеро

  • 14 октомври 2021 09:00

  • 312
  • 0
Срутище затвори алея край Панчаревското езеро
© БНТ

Срутване на скална маса затвори пешеходно-велосипедната алеята край Панчаревското езеро. Срутването е станало преди ден в участъка от трибуните до гребната база. Оказва се, че това не се случва за първи път.

Алеята е предпочитана за разходки и спорт. В момента тя е почистена, но има опасност от ново срутване.

В "Денят започва" кметът на район "Панчарево" Николай Гюров обясни, че е издал заповед за недопускане на хора през алеята, тъй като срутищата са активни.

"Проблемът е от десетилетия, той не е отсега, но намирането на трайно решение, всъщност ще действат тези правила. Ние сме провели разговор с принципал, където очакваме да бъде възложено проучване и проектиране, съответно предписание за укрепване на скатовете", допълни кметът.

Срутището се е случило през тъмната част на денонощието.

"След сигнала от кмета на района наши екипи дойдоха на място, заедно с кмета обезопасихме мястото, сложили сме заграждения и лента, информирали сме хората, че е опасно преминаването поне докато са валежите", коментира Красимир Димитров - директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция“ към Столична община.

Мъж падна и загина при ремонт на тераса

Той допълни, че при снимките и огледа е имало падане на камъни. В Герман също има срутище, предвидени са средства за укрепването и на двете.

Заповедта няма да бъде отменена, докато има опасност за живота на минаващите.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини