Ученици от 1 до 12 клас се включват в „Зелена олимпиада“ 2021

  • 12 октомври 2021 14:00

  • 270
  • 0
Ученици от 1 до 12 клас се включват в „Зелена олимпиада“ 2021
© Булфото, архив

Стартира „Зелена олимпиада“, след като по решение на министъра на околната среда и водите Асен Личев МОСВ възобнови подкрепата си за провеждането й. Тя се организира от 2012 г. и е утвърдена като най-мащабното образователно събитие с екологичен характер.

Организаторите от „Академика БГ“ предвиждат инициативата да се проведе изцяло онлайн, което дава възможност за участие на деца и младежи от всички населени места в страната, както и на българчета, живеещи в чужбина.

В специално създадената онлайн платформа www.zelenaolimpiada.com участниците могат да се регистрират и да проверят своите знания за природата и нейното опазване, като отговарят на въпроси, съобразени с възрастовите групи. Последният въпрос е отворен – необходимо е да се напише кратко есе по зададена тема.

Образователен лагер в Рила показа, че климатичните промени в планините са вече факт

От трите възрастови групи – начален, среден и горен курс, се излъчва по един победител и се присъждат три атрактивни за учениците награди. Победителите ще бъдат обявени на 12 декември на сайта на олимпиадата.

Всяка година в „Зелената олимпиада“ се включват по около 5000 деца и младежи от 1-ви до 12-и клас. Със своя състезателен характер инициативата стимулира учениците да научат повече за опазването на околната среда и допринася за изграждане на екологична култура.

Борислава Бибиновска
270 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини