Аварии и токови удари в села в Кюстендилско

  • 12 октомври 2021 07:53

  • 322
  • 0
Аварии и токови удари в  села в Кюстендилско
© Pixabay

Жители на няколко кюстендилски села се оплакват от постоянно спиране на тока. Авариите са чести, а електричеството спира непредвидено. Така много от уредите им вече са повредени.

Селата са в община Невестино, област Кюстендил. В момента тече подписка, а хората до момента са събрали около 200 подписа, разказва бТВ.

Те разказаха, че токът им спира абсолютно всеки ден. Многократно са се обаждали на ЧЕЗ, но резултат няма. Те настояват за среща с ръководството.

Зам.-кметът на община Невестино обясни, че не е уведомен за подписката. През месец юли в общината е имало два пожара, причинени от късо съединение. След тези случаи областният управител е направил среща, на която са поканени представители на ЧЕЗ.

Проблемите идват от това, че проводниковата мрежа за ниско напрежение е обрасла с храсти и от ЧЕЗ заявиха, че не им достигат хора за почистването ѝ.

От Перник са прехвърлени две групи, които да помагат за почистването на електропроводната мрежа.

От ЧЕЗ потвърдиха, че основната причина са пожарите. Освен това имало много птици, които се заплитат в мрежите. Имало и други причини, които не зависят от компанията. Една от тях е, че нямали право да кастрят дървета.

Хората обаче не вярват на тези обяснения и искат решение на проблема. В противен случай ще има протести.

Ливан е без ток, няма гориво за централите

Десислава Станева
322 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини