Парното в източните квартали в София вече е пуснато

  • 12 октомври 2021 07:44

  • 738
  • 1
Парното в източните квартали в София вече е пуснато
© Pixabay

"Топлофикация София" започва поетапното общо пускане на отоплението в столицата.

Изискванията за това три последователни дни средноденонощната температура да е под 12 градуса, вече са изпълнени.

До края на седмицата всички райони на София трябва да имат парно

Директорът на "Експлоатационна дейност” в "Топлофикация – София” Йордан Йорданов заяви пред БНТ, че вчера от страна на "Топлофикация" са предприети всички необходими действия за започването на подаването на топла вода и към настоящия момент засегнатите квартали вече имат такава.

"От страна на дружеството бяха предприети абсолютно всички необходими дейности за стартиране на отоплителния сезон и за започване на подаването на отопление към източните квартали на столицата, които се захранват от ТЕЦ "София - изток" и към настоящия момент парното в тези квартали е пуснато", обясни Йорданов.

Томбола за абонати обяви "Топлофикация Перник"

Той допълни, че пускането на парното е процес, който изисква технологично време. Не се очакват проблеми с пускането на отоплението, но екипите са в готовност в случай, че възникне авария или някаква нередност.

"Реконструкцията на топлопреносната мрежа на улица "Цар Иван Шишман" е приключила, като почти всички етапи са приключили преди сроковете, които бяха обявени. На 6 октомри - четири дни предсрочно, беше възстановено топлоподаването и към последните засегнати абонати от реконструкцията", каза още Йордан Йорданов.

Радина Лазарова
738 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.12 | 08:26

1
Бързо да пускате парното че имаме много пари за плащане на сметки....

Добави коментар

Водещи новини