Вижте новите регионални мерки срещу COVID у нас

  • 11 октомври 2021 07:10

  • 3492
  • 1
Вижте новите регионални мерки срещу COVID у нас
© Pixabay

Нови регионални мерки за ограничаване на коронавируса в областите с най-висока заболеваемост влизат в сила от днес.

В Сливен, където болните са над 530 на 100 хиляди, се преустановяват масовите мероприятия, посещенията на кина и театри, затварят музикалните школи. Спират се и спортните събития на открито и закрито, а във фитнесите и моловете ще има филтър за влизане.

Къде ще стане страшно?

Във Видин и Перник учениците минават на ротационен принцип. Затварят фитнеси и спортни зали.

В Перник заболелите са над 600 на 100 хиляди. Там ограничават посещенията в барове и дискотеки, а ресторантите ще работят до 22 часа с 50% от капацитета си.

Кината и театрите ще работят на 30% от капацитета си, а музеите и галериите се затварят, предаде БТВ. 

Обсъждат се и мерки в национален мащаб, сред които влизане в определени обществени места и прояви само срещу сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен тест като се очаква да стане ясно дали и кои от тях ще бъдат въведени в началото на седмицата.

Радина Лазарова
3492 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.11 | 07:53

1
От 2 години по медиите и телевизиите върви кампания наречена ЛЪЖА срещу Бойко Борисов на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милицоинерска акция от такива,като Атанасов и Хр Иванов от ДеБъ, Бойко Рашков, драскачите наречени сценаристи около Учиндолския селяндур Слави водени от българоубиеца Румен Радев.Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Борисов и Герб за да може сега некъдърниците и мафиотите да вземат властта, както и стана

Добави коментар

Водещи новини