Водещите новини! 15 милиона субсидия; антиваксър уби роднините си; Горбачов поздрави Муратов (и още…)

  • 08 октомври 2021 19:09

  • 2619
  • 3
Водещите новини! 15 милиона субсидия; антиваксър уби роднините си; Горбачов поздрави Муратов (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 8 октомври ***

 

Правителството осигури 15 млн. лева за допълнителна субсидия на автобусния градски и междуградски транспорт. Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев.

Гълъб Донев: Служебното правителство осигури 15 млн. лева допълнителна субсидия за автобусните превозвачи

***

До какво води психозата на антиваксърите…

„Пред разследващите той е признал да убийството на своите родини и заявил, че брат и зълва му са тровели хората, защото са ваксинирали хора срещу СOVID-19…“

„Убиецът призна и за още две престъпления. Той преди да извърши двойното убийство е застрелял възрастна жена и откраднал нейния автомобил“…

Подробности ↓

Американец уби роднини заради ваксини

***

Мирът е нещо, което много липсва на света, а с  темповете на разрушение на обществото и човечността, има опасност да залипсва още повече. 

Тази година носителите на Нобеловата награда за мир са не други, а двама журналисти – една професия, която, колкото и да е подигравана и използвана от подлизурковци за низки цели – все още е една от най-достойните по света. Често – и между най-опасните. 

„Михаил Горбачов поздрави руския журналист Дмитрий Муратов с получаването на тазгодишната Нобелова награда за мир, предаде ТАСС.

Първият и последният президент на Съветския съюз, който през 1990 г. бе отличен със същия приз, заяви: Поздравявам господин Муатов с високото отличие. Бих искал да направя това лично и смятам да стисна ръката на този честен и всеотдаден човек при първа възможност.

Нобеловият комитет днес отличи Муратов, който е един от основателите на "Новая газета". Той е първият гражданин на Руската федерация, на когото е присъдена Нобелова награда за мир (Горбачов я получи като гражданин на Съветския съюз).

Журналистът по този повод каза: Това не е моя лична заслуга, а на "Новая газета", на тези, които загинаха, защитавайки правото на хората на свобода на изразяване.

Муратов спомена имената на застреляната на 7 октомври 2006 г. своя колежка Анна Политовская, на убитите Анастасия Баурова и Станислав Маркелов и други загинали руски журналисти и правозащитници.

Освен на Муратов Нобела за мир за 2021 г. бе връчен и на филипинската журналистка  Мария Реса“.

Михаил Горбачов поздрави Дмитрий Муратов с получаването на Нобеловата награда за мир

***

Американска интернет и софтуерна корпорация "Гугъл" обяви, че няма да позволява на потребители, отричащи климатичните промени, да осребряват свое съдържание на нейни платформи, предадоха БТА и ДПА.

Google спира рекламите от противници на климатичните промени

***

Европейската комисия оценява задълбочено решението на Конституционния съд на Полша и ще отговори бързо. Това се посочва в изявление на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен по повод решението на полския съд, че европейското законодателство няма върховенство над полските закони.

„ЕС е основан на ценности и законност. Договорът за ЕС предвижда решенията на Европейския съд да бъдат задължителни за националните власти, включително за съдилищата. Всички държави от ЕС са подписали този договор“, допълва Фон дер Лайен.

ЕК ще реагира, след като КС на Полша отхвърли европейското законодателство
***

И обратно у нас…

Съвсем логично искане: държавата да започне да си изпълнява задълженията и вместо данъците ни да потъват и да ни се налага да правим благотворителни кампании и да събираме капачки, просто да използват парите, които вече – така или иначе – са взели от нас. 

„Ние отдолу крещим горе към една кула и никой горе не ни чува, горе са хора“, посочи кандидатът за вицепрезидент.

По думите ѝ разделението в обществото е създадено изкуствено от политиците, за да отклонят вниманието от значими проблеми. По много каузи хората са разделени умишлено. От позицията ми за кандидат за вицепрезидент мога да кажа каузите си така, че те да се чуят, заяви още Мария Касимова-Моасе.

Мария Касимова-Моасе: Искам да не събираме капачки, искам да знам къде отиват данъците ми

***

Кирил Петков представи днес в Конституционния съд /КС/ документа, удостоверяващ, че не е канадски гражданин, съобщиха от пресслужбата на "Продължаваме промяната".

Също така Кирил Петков е поискал да упражни правото си на справедлив съдебен процес и да бъде призован да изложи аргументите си в открито заседание пред Конституционния съд.

Кирил Петков представи в КС  документа, удостоверяващ, че не е канадски гражданин

***

Всички заведения ще могат да работят на 100% и без ограничение в часа при предоставяне от страна на клиентите на сертификат за ваксинация, официален документ за преболедуване на COVID-19, PCR-тест или бърз антигенен тест, като бързите тестове ще се поемат от държавата. 

Това предложиха от служебното правителство.

Заведенията ще могат да работят на 100%, но само ако клиентите им имат здравен сертификат

***

Към днешна дата няма да има промяна в действащите мерки, но посоката, в която се върви, е нашите мерки да станат като тези, които виждаме в голяма част от европейските страни. По-скоро не ограничения от типа 50% или 30% от капацитета, а по-скоро пълен капацитет, но със "зелен сертификат" за преболедуване, ваксинация или тест. Това заяви пред бТВ здравният министър Стойчо Кацаров.

Ковид мерките: И все пак може да въведем "зелен сертификат"

***

„Не може един началник да не е знаел, че в неговия район е имал лица, които се занимават с наркотици и пребиват хората. Неговите служители са бездействали“, твърди Рашков.

МВР шефът: Уволних началника на 2-ро РУ заради случая с Венци Боксьора

***

 

Novini.bg
2619 3

Коментари 3

Добави коментар

2021.10.09 | 00:00

3
Хахаха тва ме уби за антиваксъра. Тъпа пропаганда
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ГОРБАЧОВ

2021.10.08 | 23:26

2
ОСВОБОДИ ПОЛОВИН ЕВРОПА ОТ ДИКТАТУРАТА НА КОМУНИЗМА!!!
Чичо Пешо

2021.10.08 | 21:33

1
Какво значение има дали убиеца е “анти-ваксър”? Скапана медийка не ставате за нищо

Добави коментар

Водещи новини