Още четири имена в „Дървото на живота" на ВМА

  • 08 октомври 2021 11:52

  • 447
  • 2
Още четири имена в „Дървото на живота" на ВМА
© ВМА

На 11.10.2021 г. /понеделник/, от 11.00 часа, в централно фоайе на Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведе традиционното отбелязване на Европейския ден на донорството.

Ежегодно Съветът на Европа организира кампанията с цел повишаване осведомеността за важността на донорството и трансплантацията на органи като възможност за спасяване и подобряване на животи.

По традиция, на този ден ВМА изказва своята признателност и благодарност към близките на донорите, които въпреки трудния за тях момент, са разрешили експлантацията на органите. Както и към всички екипи, които са ангажирани с трансплантационния процес.

Тази година „Дървото на живота” в памет на донорите ще бъде допълнено с имената на четирима души, дали през 2021 година шанс за втори живот на пациенти във ВМА.

На събитието ще присъстват ръководството на ВМА, представител на ИА „Медицински надзор”, представител на Министерство на здравеопазването, пилотите от 16-та транспортна авиогрупа „Враждебна”, които са неизменна част от редица донорски ситуации; както и пациенти, трансплантирани във ВМА

Борислава Борисова
447 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.10.08 | 12:45

2
Лек и светъл път към вечноста на хората дарили органите си на нуждаещите се от тях. Господ да успокои душите им и да им даде вечен покой.
липсва яснота

2021.10.08 | 12:22

1
Обикновено дават шанс, но главно на хора, които са компрометирали дробчето си с високоградусови напитки - я футболистче, я шеф на вестник...

Добави коментар

Водещи новини