Кой не успя да овладее кризата със заседналия кораб?

  • 07 октомври 2021 10:21

  • 774
  • 2
Кой не успя да овладее кризата със заседналия кораб?
© Getty Images, архив

Не само нашата администрация, а държавата закъсня прекалено много. Това смята председателят на Българската морска камара - капитан далечно плаване Богдан Богданов по повод кризата със заседнали в наши води кораб под панамски флаг "Vera Su".

Пред Bulgaria ON AIR той каза, че най-напред е трябвало представителите на "Гранична полиция" да се качат "без всякакво забавяне на кораба". 

"Да се вземат корабните документи, включително навигационния дневник, да се разпита екипажа и да се вземат проби за алкохол и наркотици. Това следване да стане незабавно. Сега вече е прекалено късно и по никакъв начин не може да се твърди, че екипажът  е пил или е взимал упойващи вещества", обясни капитанът.

Министърът на транспорта: Собственикът на "Вера Су" играе хуманитарен театър

Той не изключва възможността за преправяне на корабните дневници.

Кап. Богданов; Кадър: Bulgaria on air

"Аз за себе си съм убеден, че тези два дневника, за които стана въпрос, са пренаписани съгласно указанията на корабособственика и застрахователя", смята капитанът.

По темата чуйте и това видео:

Борислава Бибиновска
774 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.10.07 | 11:38

1
Иван Костов
Това е

2021.10.07 | 12:16

2
Бойко Борисов, защото не е създал по време на управлението си механизъм, чрез който с натискането на едно копче да се решат проблемите на зеления чорап.

Добави коментар

Водещи новини