На всеки час ще взимат проби от водата около заседналия кораб

  • 03 октомври 2021 13:41

  • 1194
  • 2
На всеки час ще взимат проби от водата около заседналия кораб
© Булфото

Тази сутрин започна операция по източване на горивото от заседналия кораб "Вера Су" край Камен бряг. Стана ясно, че плавателният съд потъва, след като трюмовете му се пълнят с вода. Въпреки критичната ситуация, екипажът все още отказва да бъде евакуиран.

По разпореждане на министъра на околната среда и водите Асен ЛичевАсен ЛичевАсен Личев е роден през 1952 г. в София. Магистър е по хидрогеология и инженерна геология. В е осигурено учестено вземане през един час на водни проби в района на авариралия кораб “Vera Su”, включително и през изминалата нощ, съобщават от пресцентъра на МОСВ. Стойностите за азот амониев показват стабилна тенденция на задържане до обичайните стойности за крайбрежните води в района.

Източват още гориво от „Вера Су“

Взимат се полеви проби за установяване на показатели като PH активна реакция, температура, разтворен кислород, наситеност на кислорода, данните от които също показват, че тенденцията е стабилна – към днешна дата е такава, каквато е била към 25 септември, преди неуспешната операция по прехвърляне на товара.

Засега морето около заседналия кораб е спокойно. МОСВ продължава ежечасно да следи състоянието на водите в Черно море в непосредствена близост до заседналия кораб.

Теодора Александрова
1194 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Избирател

2021.10.03 | 15:14

2
Това не било отрова ? Още малко им трябва и току виж изкарат че едва ли не е полезно...ще растат по големи риби и рибарите ще са на далавера ! Браво на министъра !

2021.10.03 | 14:17

1
Сега кого ще уволняваме?

Добави коментар

Водещи новини