66 доброволци помагат на "Аварийна помощ и превенция" в Столичната община

  • 27 септември 2021 08:14

  • 229
  • 2
66 доброволци помагат на "Аварийна помощ и превенция" в Столичната община
© Bulphoto, архив

Към дирекция  „Аварийна помощ и превенция“ в Столичната община има 66 доброволци. Изискването към доброволците е да са пълнолетни, да са психично здрави.

"Нашите доброволци имат сграда, която се намира в "Сини вир" в Папчарево, помещение, в  което те могат да се събират. Имат техника, автомобили, но доброволците са хора, които са с големи сърца, да помага, но и те са хора с различни професии", каза за БНР Красимир Димитров, директор на „Аварийна помощ и превенция“ в Столичната община.

В дирекцията пък работят 40 души.

Димитров подчерта, че екипът на дирекцията помага навсякъде  в страната и чужбина, когато кметът на дадено място поиска помощ от кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова.

Новият председател на СОС: София е изправена пред две кризи

"Били сме в Скопие, в Кресна, в Мизия. Навсякъде, където ни потърсят, ние сме готови. Важно е да знаят всички кметове на населени места, ние сме показвали нашата техника и нашата реакция на мероприятия на Националното сдружение на общините. Всички общини в България трябва да се замислят за малко звено, което да помогне, да прави обходи, да се занимава с превантивни дейности“, отбеляза още той.

Борислава Бибиновска
229 2

Коментари 2

Добави коментар
Аварийно да се махне

2021.09.27 | 08:54

2
циганската кметица, мутреса Фъндъкова.
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.27 | 08:54

1
списван от полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.

Добави коментар

Водещи новини