Водещите новини! Минеков гони ГЕРБ от НДК, ГЕРБ: Радев ли нареди "изкъртването ни"?

  • 26 септември 2021 20:57

  • 2564
  • 15
Водещите новини! Минеков гони ГЕРБ от НДК, ГЕРБ: Радев ли нареди "изкъртването ни"?
© Google Maps

*** Водещите вечерни новини на 26 септември ***

Полетическите скандали в страната не стихнаха и в неделния ден. 

Служебният министър на културата Велислав Минеков гони ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в от НДК, защото не си плащали наема. 

"Ще помоля ГЕРБ да напуснат централата си в НДК и да си намерят друг имот. Това заяви пред БТВ служебният министър на културата в кабинета „Янев 2“ – Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си.

По думите му преди години партията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е „превзела със сила“ няколко етажа от сградата. 

„НДК е към министерството. Тогавашният областен управител Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. обявява етажите за отпаднала полза и ги дарява на партията си. Оттогава няма лев наем. Тези два етажа мисля да ги върна на НДК. Защото и НДК трябва да се спасява и ще разчитам на новия борд за това. Искам си наема“, казва Минеков. Според него съдебната реформа е ключова, защото всеки ден открива корупция в Министерството на културата. По думите му за откритите нарушения е сигнализирана прокуратурата. 

Велислав Минеков гони ГЕРБ от НДК

Последва и отговор от ГЕРБ:

ГЕРБ: Минеков лъже за наема. Радев ли е наредил "изкъртването ни" от НДК?

Г-н Радев, Вие ли издадохте нареждането ГЕРБ да бъде изгонена от Централата си? Този въпрос се задава в позиция на ПП ГЕРБ във връзка с интервю от днес на назначения от Румен Радев служебен министър на културата Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си.

„От ГЕРБ сме длъжни да заявим, че е крайно време служебният министър да прочете Закона за политическите партии. Етажи 16 и 17, предоставени от държавата за Централа на ПП ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, не са собственост на Министерството на културата. Мястото е собственост на държавата и е предоставено на ПП ГЕРБ в изпълнение на чл. 31 от Закона за политическите партии“, заявиха от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

ГЕРБ: Минеков лъже за наема. Радев ли е наредил "изкъртването ни" от НДК?

*******

Кирил Петков: За нас главната цел е 121 депутати, които мислят в една и съща посока

„Колкото повече се говори срещу нас, толкова сме по-сигурни, че вървим по правилния път. С дела и с факти ще оборваме залитанията в клевети. Президентска партия не сме, но подкрепяме президента, защото имаше куража да даде на едни млади хора пълна свобода да действат. Когато видите нашите листи, ще се разбере колко изчистен проект е този... Кръгът „Капитал“, аз не знам точно какво означава, а с г-н Прокопиев може би съм се виждал три пъти в живота си. Единственото което харесвам, е тяхната медия „Капитал“, чета техните журналистически разкрития“. Това каза Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, лидер на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ (ПП).

Той е категоричен, че в ПП сами финансират проекта си и „избираме човек по човек, за да няма пробив“.

Кирил Петков: За нас главната цел е 121 депутати, които мислят в една и съща посока

********

Борисов: До последния ден няма да излъчим кандидат за президент

Само се чу в много прогнози, които медиите правят, за проф. Балтов, и вие видяхте какво му сътворяват всеки ден. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националното общо събрание на Жени-ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, което избра ново ръководство.

Затова ГЕРБ до последния ден няма да излъчи кандидат за президент, особено след днешните изказвания на служебния министър Минеков, който иска да изгони ГЕРБ централата му в НДК, заяви Борисов.

Бойко Борисов изтъкна, че служебното правителство трябва само да организира честни избори, но те, според него, не са честни, защото не е било прието нито да се броят квитанциите, нито да ги осигурят.

Председателят на ГЕРБ каза, че напомня на Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си, че има текст от Закона за политическите партии - чл. 31, и партията го спазва. "Ако искат да дойдат с Рашков и да изгонят хората от офисите, да дойдат. Ние също ще запознаем Брюксел, може би и комисията LIBE, с безобразията на уж един служебен кабинет, който би трябвало само да организира изборите", заяви Борисов.

Борисов: До последния ден няма да излъчим кандидат за президент

******

БАЗ и СЗБ: Безумие! С мярката 60/40 държавата подпомага основно… държавата

Държавни компании са най-големите нетни бенефициенти досега по антикризисната мярка за запазване на заетостта, придобила популярност като 60/40, показва анализ на данните на НОИ, публикуван от investor.bg.

Най-висока сума е отишла досега за „Рудник Трояново - Север“, част от "Мини Марица-изток" ЕАД, който е получил 45,5 млн. лева. На второ място в своеобразната класация се подрежда „Рудник Трояново – 1“ с 38,4 млн. лева. На трето по обща сума на компенсациите са „Български пощи“, които са получили помощ в размер на 32,6 млн. лева. Челната петица се допълва от казанлъшкия производител на оръжия „Арсенал“, получил 30 млн. лева от старта на програмата до днес, и „Рудник Трояново 3“, също част от „Мини Марица-Изток“ ЕАД. Още 3,4 млн. лева са получили „Мини Марица-Изток“ като централа, се посочва в позиция на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията.

Мярката 60/40 не е за подкрепа на бизнеса, а с нея държавата подпомага основно… държавата. С новите изисквания да се доказва спад от 30 или 40% в оборота спрямо 2019 г., от което зависи и процентът на подпомагане, програмата става на практика неработеща за частния бизнес, защото такива спадове реално означават фалит. Освен ако фирмата не е държавна, естествено… Така още един от митовете, че държавата се грижи за частния бизнес във времената на криза бе опроверган! Това е повод отново да заявим – не ви искаме подаянията, които и без това ги няма! Оставете ни да работим!

БАЗ и СЗБ: Безумие! С мярката 60/40 държавата подпомага основно… държавата

******

Държавата може да спаси бизнеса от фалити заради високите цени на тока

„Драстичното покачване на цената на електрическата енергия особено на свободния пазар съсипва българската индустрия. Смятаме, че цената няма да се успокои. Настояваме поне 50% от цената, която е над пазарната, определена от КЕВР – 119 лева, да бъдат във вид на компенсации за стопанските потребители, които са на свободния пазар“. Това каза пред БНР Добри Митрев, председател на Българската стопанска камара (БСК), по темата за високите цени на тока.

По думите му, ако ситуацията продължи и няма компенсация от страна на държавата, бизнесът е обречен на фалити.

С коментар по темата пред БНР се включи и Еленко Божков, енергиен експерт, член на стратегическия съвет към президента:

„Компенсации са напълно възможни. Свръхцените водят до свръхпечалби. Парите могат да се вземат от печалбата от дивиденти на АЕЦ „Козлодуй“ и бизнесът да бъде компенсиран до март 2022 година. При битовите потребители нещата ще изглеждат по-различно, освен ако не се преодолее възможното увеличение на цената на тока от януари 2022 година“.

Държавата може да спаси бизнеса от фалити заради високите цени на тока

******

Опасност от екологична катастрофа в Черно море

Министър Алексиев разпореди незабавно да бъде освободен заседналия товарен кораб Vera SU

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев днес подписа заповед, с която разпореди на компетентните държавни структури да започнат незабавни действия за освобождаване на заседналия товарен кораб Vera SU, съобщиха от пресцентъра на МТИТС.

През последните дни са ангажирани всички отговорни институции, за да се намери най-доброто и безопасно решение, и да се предотврати замърсяване на околната среда.

Заповедта влиза в сила от днес и предвижда безопасно разтоварване на товара, извеждане на кораба от плитчините на местността Яйлата и впоследствие задържане на плавателния съд и товара до пълно възстановяване на направените от държавата разходи при операцията.

Министър Алексиев разпореди незабавно да бъде освободен заседналия товарен кораб Vera SU

*******

Държавата нанесе тежък удар на иманярската мафия

26 са арестувани при операция срещу трафика на културни ценности

Антична статуя и множеството културни ценности откриха полицаи в рамките на национална операция. Сред предметите са още мраморен античен саркофаг, антични архитектурни елементи, близо 1200 антични монети и предмети от различни епохи.

Ценностите са намерени в периода 13 - 24 септември, когато е протекла акцията по линия на престъпления, свързани с културно-исторически ценности.

26 са арестувани при операция срещу трафика на културни ценности

******

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2564 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Дано успее да ги изгони, на дали!

2021.09.27 | 08:06

15
Имайки предвид техният нагъл вожд, бащата на бизнес мафията - ББ. Дано им резервират два етажа в Софийският централен затвор заедно с Доган, Магарешки и Пеевски.

2021.09.26 | 21:33

3
НДК, не е партийна собственост !!!!
Мислиш ли :)

2021.09.27 | 05:55

14
Мило мишленце :)

2021.09.26 | 22:18

5
Дайте на ГЕРБ два етажа в Софийския Централен Затвор ! Доволни ще бъдат , няма да плащат нищо !
Не може!

2021.09.27 | 05:55

13
Запазени са за Крадев и неговата пасмина :)
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.09.27 | 00:05

7
Да наcтаниш негpaмотни, безпpocветни, и пpocти същества като гейберите в Двореца на Културата е пpecтъпление.
Дебилче

2021.09.27 | 05:54

12
Що не спинкаш :)
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.09.27 | 00:08

8
Такива пpocти и безпpocветни същества като гейберите трябва да влизат в района на НДК с визи.
Оо, онаниста :)

2021.09.27 | 05:54

11
Онанираш ли :)
Дано успее да ги изгони, на дали!

2021.09.26 | 23:41

6
Имайки предвид техният нагъл вожд, бащата на бизнес мафията - ББ. Дано им резервират два етажа в Софийският централен затвор заедно с Доган, Магарешки и Пеевски.
Аа

2021.09.27 | 05:53

10
И с Мунчо начело :)
ЯВНО

2021.09.27 | 02:35

9
ТИЯ ПИСАТЕЛИ СА ЗАТВОРМИЦИ

2021.09.26 | 21:31

1
РАДЕВ ЩЕ ГО ДУХА МНОГО ЛОШО НАКРАЯ И ТЕЗИ ОКОЛО НЕГО СЪЩО... ДЕСТАБИЛИЗИРАХА СТРАНАТА В УСЛУГА НА ВРАГА.
⁷вярно

2021.09.26 | 22:18

4
РАДЕФ Е БОКЛУК ДО 14.11.2021Г.

2021.09.26 | 21:32

2
А ти ще го духаш още по- лошо !!

Добави коментар

Водещи новини