Контролът за редовността на пътниците в столичния градски транспорт се засилва

  • 20 септември 2021 16:20

  • 892
  • 2
 Контролът за редовността на пътниците в столичния градски транспорт се засилва
© Булфото

От днес "Център за градска мобилност" засилва контрола по редовността на пътниците, съобщават от ЦГМ.

След срещи през миналата седмица, в Столичната община, са обсъдени възможностите за това, включително чрез въвеждане на постоянен контрол по някои линии и засилване на проверките по други линии (т.нар. рискови линии, където често се пътува без превозни документи). Постоянен контрол ще бъде въведен по трамвайната линия номер 7, тролейбусната линия номер 9 и автобусната линия номер 280.

Засилен контрол, с присъствие на служители на "Общинска полиция" към СДВР, се предвижда по маршрутите на трамвайните линии с номера 10, 20, 22, както и по автобусните линии с номера 79 и 72. По останалите линии от обществения транспорт продължава контролът, съгласно графиците на ЦГМ.

Оттам напомнят, че превозни документи могат да се купят от над 570 обекта в столицата. Освен в бюрата на ЦГМ, те се продават на касите на метрото, в пощенските клонове, тотопунктовете, веригата магазини "345", гишетата на жп гарите и партньорски обекти, в близост до спирките на градския транспорт. Еднократен билет за пътуване или дневна карта може да се купи и през приложението mass.bg. С банкова карта можете да купите билет на място, в превозното средство, като се валидирате, а над три валидации дневно от системата се таксуват като дневна карта от 4.00 лева и може да се пътува неограничен брой пъти, припомнят от ЦГМ.

КНСБ настоява държавата да отпусне средства за подкрепа на обществения транспорт

Старите карти за градския транспорт важат до изтичане на срока им, след това може да се заменят безплатно с карта от нов тип, която има възможност да се зарежда онлайн. Необходимо е да се регистрирате в портала на ЦГМ и да я активирате в бюро на ЦГМ.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
892 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.09.20 | 16:35

1
мръсната самоковска кypва още не е дала отчет колко билети и карти продава и как харчи пари.

2021.09.20 | 17:03

2
няма и да даде!

Добави коментар

Водещи новини