Представители на "Локхийд Мартин" са на работно посещение във ВВВУ "Георги Бенковски"

  • 15 септември 2021 11:20

  • 235
  • 0
Представители на "Локхийд Мартин" са на работно посещение във ВВВУ "Георги Бенковски"
© Getty Images (архив)

Представители на "Локхийд Мартин" са на работно посещение във Висшето военновъздушно училище /ВВВУ/ "Георги Бенковски", съобщи Валя Минкова от пресцентъра на учебното заведение.

Тя уточни, че подготовката на преподавателския екип от училището за обучение и усвояване на очаквания нов изтребител от четвърто поколение F-16 Блок 70 е изключително важна и основополагаща.

Във ВВВУ са генералният мениджър по практическото обучение Ричард Садлер и мениджър обучение Роберт Кларк от компанията "Локхийд Мартин Аеронавтикс".

Целта е да се финализира процесът на тематичната подготовка по различните авиационни дисциплини за обучението на преподавателите от авиационното ни училище, посочи Минкова. Курсът трябва да започне от 1 ноември 2021 г., след като се подпише Техническото споразумение между страните партньори до края на октомври.

"Локхийд Мартин" и "Дженерал мотърс" ще правят луноход за НАСА

Методиката предвижда в продължение на осем месеца с лектори - инструктори от фирмата да се подготвят основни обучители, които след около 300 часа теория и практика ще получат сертификат.

Гостите от "Локхийд Мартин Аеронавтикс" бяха запознати с историята, структурата и системата на обучение на ВВВУ "Георги Бенковски" от заместник-началника по професионалното обучение и международното сътрудничество полковник Андриян Колев, допълни Минкова.

Процедурата и методиката на обучение се уточняват с представители на водещите катедри от факултет "Авиационен".

Борислава Борисова
235 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини