Почина проф. Георги Едрев

  • 13 септември 2021 14:59

  • 4888
  • 0
Почина проф. Георги Едрев
© Pixabay

На 12 септември внезапно е починал големият лекар, специалистът по уши, нос и гърло проф. Георги Едрев. Тъжната вест съобщи Софийският университет „Св. Климент Охридски“.

Проф. Едрев е преподавател по УНГ болести в Медицинския факултет.

Почина астрологът Люмиер

Завършва медицина през 1969 г. във ВМИ – София. През 1973 г. придобива специалност по оториноларингология. Работи като отриноларинголог в Силистра, в Катедра по оториноларингология на Медицинска академия – София, в НМТБ ,,Цар Борис III", МУ на МВР и МБАЛ ,,Лозенец". През 1987 г. придобива научна степен доктор на медицинските науки, а през 1990 г. – професор по оториноларингология.

Специализира хирургия на средно ухо в Москва и в Станфордския университет в Калифорния. 10 години работи като директор на НМТБ ,,Цар Борис III" и е национален консултант по оториноларингология. Има повече от 130 научни труда, рационализации и изобретения.

От 2011 г. проф. д-р Георги Едрев работи в МБАЛ ,,Лозенец". Преподава УНГ болести на студенти IV курс от специалност „Медицина“. Награден е от Министерството на здравеопазването със златен медал.

Мая Йорданова
4888 0

Свързани новини

Водещи новини