Завършено е строителството на новия кей на остров Света Анастасия

  • 10 септември 2021 16:39

  • 1445
  • 0
Завършено е строителството на новия кей на остров Света Анастасия
© Google maps

Завърши строителството на новия кей на остров Света Анастасия. Сега там плавателните съдове ще могат да акостират с по-голямо удобство и безопасност. Предстои да бъде издаден акт 16 за въвеждане в експлоатация на обекта, съобщава пресцентърът на Община Бургас.

Това е важен проект за Бургас и с него продължаваме изпълнението на стратегията ни за развитие на туризма в региона.

Пускат на вода новия кораб на Община Бургас

Освен острова Света Анастасия, продължаваме да развиваме и други обекти - лодкостоянките в Рибарското селище и квартала "Крайморие", новия Културно-исторически комплекс "Ченгене скеле" и др. Така едновременно съхраняваме старите традиции на региона и подпомагаме развитието на морското дело, каза кметът Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден.

Новият кей е с дължина 40 метра и на него може да акостират туристическите корабчета, посетители със собствени малки яхти и лодки. В близост до кея има поставен понтон за спиране на джетове. Реализирането на проекта ще подобри чувствително потенциала на острова да посреща нарастващия всяка година поток от туристи, ще осигури възможност да се провеждат повече събития както от културния календар на Община Бургас, така и от частен характер, добави Николов.

Съществуващият малък пристан на остров Света Анастасия също е реконструиран. Той е удължен с пет метра в южна посока, което го прави много по-функционален за приемането на плавателни съдове. Строителните дейности по изграждането на новия кей са финансирани по Оперативната програма "Региони в растеж 2014-2020 г.".

Мая Йорданова
1445 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини