Стани, стани, Junak Balkanski

  • 10 септември 2021 15:46

  • 2474
  • 0
Стани, стани, Junak Balkanski
© Pixabay/Novini.bg

„Едва 39 на сто от българите смятат, че всеки трябва да се ваксинира срещу коронавирус като част от гражданския си дълг“…

Къв граждански дълг бе! Я, у лево! 

Ганя и „граждански дълг“? Вие луди ли сте?

Може да е смешно, може да е тъжно, истината е, че Булгар-Булгар се гордее с този факт – смята се за НАЙ-умен у Европата, че само него не са го прецакали с тая ваксина. Докато истината е проста. Тъжна, но проста: фактът, че „Българите са най-скептични към COVID ваксините в ЕС“ говори, че българите са най-функционално неграмотните. 

Българите са най-скептични към COVID ваксините в ЕС

Искат, протестират, мерките не им харесват. Добре, много добре. И на мен не ми харесват, и на мен ми писна от маската и да живея в ограничения. Аз съм ваксиниран и си нося маската, за да не заразявам. 

„Ама, нали – като си ваксиниран – не заразяваш?“

Не, когато съм ваксиниран, има много по-малък шанс да заразявам. Нито една ваксина на света, откакто съществуват ваксини, не гарантира 100% каквото и да било. Това се говори, говори, говори, но, който не иска да чете, а само да слуша мангъроиди – не знае. Или не иска да знае. 

„И уж не се разболявали, ама се разболяват!“

Същата работа и тук, по този въпрос. Да, но много по-малък процент, мноооооого по-малък процент се разболяват! И основното е – ДОРИ да се разболея, няма да умра. Струва ми се доста добра сделка. 

Народе????

 

Но да се върнем на хората от заведенията и исканията им. 

Искате „нормално“. Добре, ваксинирайте се, носете маски, налагайте дистанция не само за пред проверяващите. 

Не искате? 

Е, тогава – болест, мерки, затваряне. Няма средно положение.

За „ама COVID е измислица“ плоскоземците дори няма да отварям дума. За тях: Fu*k off!

Защо, според вас, има държави, в които ваксинацията е над 60-70% и по някакво стечение на обстоятелствата, това са същите държави, в които има най-добър жизнен стандарт? 

Виждате ли връзката между функционалната грамотност на хората и жизнения им стандарт? 

Не?

Ние сме най-хитри и умни, не се даваме на ваксината, а сме най-бедни и мизерни в Европа. Как ли става това? А, да, сетих се – световен заговор срещу нас, а другите са късметлии. Верно, забравих. 

Странно, какво удоволствие ви доставя вечно да правите наопаки на успешните, вечно да вървите срещу постиженията на успешните. 

Умните се учат от успехите на другите. 

Цяло чудо е, че в България познаваме огъня и колелото…

Казвате „свободен избор“. Добре. А, моят свободен избор да не се заразявам от някой чук в метрото, който допреди 5 минути си е кашлял в лицето с аверите – всичките НЕвярващи в „пландемията“? 

М? Моят „свободен избор“? 

А, не ви интересува. Добре. В такъв случай – успех с протестите, ние не се интересуваме много от резултатите. Можем и вкъщи да си ядем и пием. Благодаря за рибата. 

Гледам на протеста на кръчмарите и кръчмарките имаше надписи: „Ваксините – личен избор, не условие за работа!“

Ти да видиш!

Значи частните собственици на частен бизнес имат правото да ти казват как да се обличаш на работа, но не и дали да сееш зараза? Верно ли?

Чакай, чакай, чакай малко… Я, малко по-сериозно. 

„Ваксините – личен избор, не условие за работа!“

Жено, в бранша ти е пълно със собственици, които ви задължават да ходите с къси поли гъзовейки и всичко да ви е навън, иначе ви уволняват. Това—няма проблем. Други казват—или с униформа, или те уволнявам. Това—също няма проблем. Трети казват: няма да ти плащам осигуровките. И с това нямате проблем. 

Но решихте да теглите чертата на животоспасяващи ваксини!

Евалла! 

Да ти показват за*ника на клиентите – ОК. Да искат да се ваксинираш – о, ужас!

Могат да ти кажат, че няма да те наемат на работа, защото си дебела, и ти с наведена глава, приемаш, че „такъв е животът“. Ама „Ваксините – личен избор, не условие за работа!“

След това…

„Вирусът няма работно време“. Демек: каква е разликата преди и след 23.00 ч.?

Разликата е, че клиентите са се наковали на кирка след 23.00 ч. и се завират в лицата един на друг, прегръщат се и Господ Бог да слезе от небето да им каже да спазват мерките, няма да слушат и ще си правят каквото знаят. 

Но, иначе правете се на ударени, че не знаете каква е разликата, добре. 

А относно: „Не можете да ме задължите да се ваксинирам“… Ще видим колко ще пре*бете ситуацията, защото в един момент може да се окаже… Чували сте за Закона за движение по пътищата? Нали? Чували сте за задължителното носене на колан, нали? И на каска? Това е единственият закон, който се отнася САМО до добруването на човека, който получава глоба, ако не го спазва. Всеки друг закон пази вас и другите ОТ вас – наркотици: пазят другите да не им навредите, кражби, убийства – пазят другите от вас. Колан… този закон пази вас от вас. И съществува. Можете да го проверите! И преди да стане задължителен, е имало: „Не моат мъ задължат!“ 

Да видим. 
 

Александър Томов
2474 0

Водещи новини