Заменят старите печки в Смолян по проект от декември

  • 09 септември 2021 13:53

  • 2145
  • 2
Заменят старите печки в Смолян по проект от декември
© Pixabay

Замяната на старите печки в Смолян с нови отоплителни уреди, които не замърсяват атмосферния въздух, се планира да започне през декември, съобщават от общинския пресцентър.

Подмяната на отоплителната база се извършва по проект, финансиран от Оперативна програма "Околна среда", след като Смолян попада години наред сред населените места с превишени стойности на фини прахови частици във въздуха.

Около 2000 души от Монтана са поискали от общината подмяната на печките им на твърдо гориво

По проекта са одобрени общо 2235 домакинства в Смолян, на които ще бъдат доставени 3108 нови отоплителни уреди. Досегашните печки на твърдо гориво ще бъдат заменени с климатици и котли с пелети, уточняват от Общината.

След като вече приключи първият етап по обследване и одобрение на семействата, които ще бъдат включени в проекта, започват процедури за обявяване на обществени поръчки за доставка на новите отоплителни уреди.

От общината предупреждават одобрените домакинства да се запасят с досегашните си горива за началото на отоплителния сезон, тъй като предоставянето на новите уреди ще започне вероятно през декември и ще продължи през 2022 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2145 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
то

2021.09.09 | 14:48

2
то хубаво ама кой ще плаща тока и пелетите. те са по скъпи от дървата.

2021.09.09 | 14:47

1
Да им сменят и чушкопеците

Добави коментар

Водещи новини