Кабел за улично осветление в центъра на София се превърна в простор за дрехи

  • 09 септември 2021 07:33

  • 1325
  • 2
Кабел за улично осветление в центъра на София  се превърна в простор за дрехи
© БНТ

Кабел за улично осветление на емблематичния за столицата „Орлов мост" се превърна в своеобразен простор за дрехи.

Авторът - Димитър Димитров от "Зелено движение" - направил нестандартен флашмоб, за да изрази недоволството си от висящия между колони проводник, твърди че той е незаконен. Освен това според него положението е такова от години.

"Това е Орлов мост - символът на София и паметник на културата и като такъв ние следва да го запазим и предадем на нашите деца в автентичен вид. Но от около година се развалиха две от лампите и Столична община вместо да оправи кабела, който го има вкаран в каналчета, тук, в самия мост, явно реши, че ще е по-лесно или по-евтино да опъне ново трасе и нов кабел между двата орела", казва Димитров.

Според него инсталацията не просто не изглежда добре, но е и опасна.

"Този кабел в случая е изтеглен въздушно поради причината, че заложеният кабел в основата и колоните на мостовото съоръжение е дефектирал по някаква причина. За да бъде възстановено захранването на осветителните тела, е наложено едно изтегляне на въздушна кабелна линия съгласно изискванията по нормативна база", обясни инж. Венцислав Георгиев - началник - отдел "Улично осветление" ЕАД.

Той уточни, че това е временно решение докато се направи бъдеща реконструкция на Орлов мост, информира БТА.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1325 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЕЛЕКТPА

2021.09.09 | 08:15

2
ЧЕСТИТ ви 9ти СЕПТЕМВРИ крадливи КОМУНЯГИ, когато крадци прости и неуки седнаха в креслата на властта, и затриха всичко можещо и читаво в лагерите на смъртта Белене и Сквернена . И сега червеното говедо Кауна Радеф, иска да скалъпи нов мракобесен отечествен фронт, както през 9ти септември 1944г. но няма как да стане това, защото всичките крадливи Импексови комуняги сега са милионери, и хич не им до национализация и колективизация, след като приватизираха и ограбиха държавата и народа ни за кой ли път...
Kaka ti Kruela

2021.09.09 | 07:46

1
Tozi kabel ne zahranva li orela ?

Добави коментар

Водещи новини