НСИ: Няма засечени хакерски атаки към системата за преброяването

  • 07 септември 2021 19:35

  • 415
  • 1
НСИ: Няма засечени хакерски атаки към системата за преброяването
© Pixabay

Няма засечени злонамерени действия към системата за преброяването, обявиха от Държавна агенция „Електронно управление“ във връзка с проблемите на гражданите.

От агенцията допълват, че е установен проблемът в претоварването със заявки към други системи, които трябва да потвърдят данните при регистрацията.

Хакери удариха сайта за електронно преброяване

Под ръководството на Красимир Симонски – национален координатор за киберсигурност, се проверява за отклонение от нормалното функциониране на системите. До момента, такива отклонения не са засечени, категорични са от ДАЕУ.

Наблюдението над тях продължава да е засилено. Установено е със сигурност, че проблемът е извън Системата за справочна и удостоверителна информация (Regix), през която само преминават заявките между различните системи, поддържащи регистри. Системата Regix не е прекъсвала работата си и е напълно функционална, потвърждават от ДАЕУ.

Мая Йорданова
415 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.07 | 20:47

1
Малоумници, един сайт не могат да направят като хората! Нищо не работи! Пак някой е усвоил милионите и си е пуснал хостинг през домашния компютър....

Добави коментар

Водещи новини