Временно се забранява движението на камиони над 12 т на територията на страната

  • 03 септември 2021 14:11

  • 732
  • 0
Временно се забранява движението на камиони над 12 т на територията на страната
© Булфото (архив)

Камарата на автомобилните превозвачи в България възразява срещу ограниченията за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона, които се въвеждат на територията на страната. Според тях те ще доведат до допълнителни затруднения. Забраните водят и до повишен риск от пътно-транспортни произшествия, тъй като по републиканската пътна мрежа няма изградени места за отбиване на тежкотоварния трафик, а това ще се случва на пътното платно или в аварийната лента на автомагистралите, посочват от камарата.

От днес се забранява движението на тежкотоварни превозни средства над 12 т на територията на България от 18 ч. до 21 ч. Забранява се движението на превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника. Ограниченията са валидни за отсечките: АМ "Тракия" в участъка от София до Пловдив /п.в. "Пловдив север", при км 126+281) в посока Пловдив; АМ "Хемус" в участъка от София (км 0+000) до пътна връзка към кръгово кръстовище с път I-4 (км 87+800) в посока Варна; Път 1-1 в участъка от етапна връзка на Лот 2 на АМ "Струма" при Благоевград до Кресна връзка с АМ "Струма" в двете посоки.

Забраната за движение на камиони над 12 т ще важи и в понеделник - 6 септември 2021 г. от 16 ч. до 21 ч. в отсечките: АМ "Тракия" в участъка от Пловдив (от п.в. "Пловдив север", при км 126+281) до София в посока София; АМ "Хемус" в участъка от кръгово кръстовище с път 1-4 (км 87+800) до София в посока София; Път I-1 часа в участъка от етапна връзка на Лот 2 на АМ.

Камиони блокираха движението на Дунав мост 2

Последвайте канала на

Константин Тодоров
732 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини