Девет детски градини в Русе са с обновена база

  • 02 септември 2021 07:28

  • 228
  • 0
Девет детски градини в Русе са с обновена база
© Pixabay

Девет детски градини в Русе ще посрещнат новата учебна година с обновена материална база, съобщиха от кметството в града.

Служители от общинското предприятие "Комунални дейности" са извършили ремонтите, като образователните институции са закупили само материалите. Общата стойност на извършените дейности е 230 000 лева.

15 детски градини се строят в столицата

От местната управа информират, че в община Русе има 19 детски градини с общо 4069 деца. От тях 878 ще бъдат в първа възрастова група, пише БТА.

За улеснение на образователния процес и на родителите са въведени електронни дневници. През системата ще може да се следи за месечната посещаемост, учебния график, здравния статус и информация за поведението на всяко дете. С електронните дневници се осигурява и бърз достъп до календара със събития в градината - празници и родителски срещи.

"По този начин общинската администрация цели прозрачност и отчетност пред родителите на децата в детските градини", обясняват от кметството.
От електронния дневник родителите ще могат да следят и дневното меню на децата, което от новата учебна година ще бъде единно за всички. Храната, която ще се предлага всяка седмица, ще се приготвя и доставя в образователните институции от Детска млечна кухня. Изготвеното седмично меню ще се обявява на сайта на общината, а идеята е да се постигне единна цена за изхранването на всяко дете.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
228 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини