Медици от Спешното отделение в Благоевград излязоха на протест

  • 30 август 2021 13:18

  • 446
  • 1
Медици от Спешното отделение в Благоевград излязоха на протест
© Pixabay

Медици от Спешно приемно отделение /СПО/ в Благоевград излязоха днес на протест пред входа на отделението. Причината за недоволството им са намалените бонуси, които получават за работа с болни от COVID-19 пациенти.

Медиците споделиха, че не одобряват новата методика за изчисляване на парите за работа на първа линия в борбата с коронавируса. Медицинската сестра от отделението Жанет Цветкова каза, че за месец юли по новата методика е получила 200 лева. По думите й опасността да се заразят в СПО е по-голяма, отколкото в ковид отделенията, защото в тях медиците влизат подготвени за среща с пациенти COVID-19. "При нас идва пациент с разстройство и повръщане, а впоследствие се оказва, че е положителен за коронавирус", посочи медицинската сестра.

Медици са сред новозаразените 100 души в Хасковско

Друга медицинска сестра от спешното отделение, Юлия Валеова, разказа, че е получила сто лева за работа на първа линия за месец юли. Медицинските работници отбелязаха още, че голяма част от тях са в пенсионна възраст, а настъпващата ковид вълна и намалените бонуси може да накарат много от тях да напуснат.

Медици и персонал подготвят писмо, в което да отправят исканията си до министъра на здравеопазването.
 

Калина Христова
446 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.08.30 | 14:09

1
Нали сте ваксинирани ве алчни гзове мръсни, само за пари ламтите

Добави коментар

Водещи новини