Заспиващ шофьор на автобус застраши живота на пътниците от морето до София

  • 27 август 2021 19:54

  • 8444
  • 5
Заспиващ шофьор на автобус застраши живота на пътниците от морето до София
© Pixabay (архив)

Заспиващ на волана шофьор на автобус на няколко пъти е застрашил живота на повече от 30 пътници, сигнализират граждани в социалните мрежи. От страх да не катастрофират някои от пътуващите са слезли по средата на пътя.

Автобусната фирма проверява случая и е готова да върне парите на пътниците.

Автобусът е пътувал от „Слънчев бряг“ до София. Шофьорът Васко Стоянов на няколко пъти заспивал на волана, разказват пътници. Един от пътуващите е седнал до него, за да го подържа буден с разговори.

Пътници изживяха истински ужас заради безотговорен шофьор на автобус (видео)

„Почна да заспива и тръгна да се движи към мантинелата. Една жена на първата седалка изпищя, казвайки“ „Ало, шофьора, какво правиш?!“. Накарахме го почти насила, дето се вика, да спрем една извънредна почивка, купихме му ободряваща напитка, да се наплиска, и оттам насетне взех нещата в свои ръце, сядайки до него плътно. След разклона за Пловдив почнах да го пипам, да го щипя по ръката и всячески да му говоря на някакви теми, които биха му били интересни“, разказва пред БТВ пътник в злополучния автобус.

В дъждовната вечер се налагало пътниците да бършат стъклото на автобуса, което се запотявало. Някои предложили да сменят шофьора на волана. Той отказал.

„Каза, че сутринта е тръгнал в 5:45 ч. от „Слънчев бряг“ към София, значи 1 ч. е там. Нали се сещате докато паркира автобуса, докато си вземе душ, докато легне и успее да заспи, ще му се съберат някакви 2-3 часа. В 5:00 ч. той трябва да поеме обратния курс. Някак си успяхме, но повярвайте ми беше много тежко“, казва очевидецът.

От автобусната фирма обясниха за медията, че проверяват случая. Тяхна рутинна проверка в същия автобус по обратния курс - преди тръгването от „Слънчев бряг“ - е отчела, че шофира другият водач. С други думи - Васко би следвало да е отпочинал. Въпреки това той е отстранен от длъжност.

„Данните са противоречиви и затова продължаваме проверката, но аз приемам сигнала и държа да се знае, че всеки един от пътниците може да се обърне към наш офис, за да бъде обезщетен за стреса, като получи парите си обратно“, заяви Георги Атанасов, управител на фирмата-превозвач.

 

Мая Йорданова
8444 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
поправка

2021.08.28 | 12:23

5
васко заспанов е на видими 70 години в испания след 61г не си професионален шофьор и оставаш без категориите и вече си заспанов в запорожеца си
Таня

2021.08.28 | 04:04

4
Първата работа е уволнението на шофьора а кой го е пуснал недоспал кой ву е дал пътния лист нали има механик?
киксс

2021.08.28 | 00:36

3
Ама той не заспива а чете,пише и играе карти докато кара. Ужассс....
Зара

2021.08.27 | 20:36

2
На омв-то си направи 2 линий иги дръпна. Един седеше до него, той му даде бучлето.
Пешо

2021.08.27 | 20:10

1
Ма пиян ли е бил?

Добави коментар

Водещи новини