Въвеждат организация на движението по бул. "Ал. Стамболийски" и бул. "К. Величков"

  • 27 август 2021 16:24

  • 673
  • 3
Въвеждат организация на движението по бул. "Ал. Стамболийски" и бул. "К. Величков"
© Булфото (архив)

Въвежда се организация на движението по бул. "Ал. Стамболийски" и бул. "К. Величков", съобщиха от пресцентъра на Столична община.

За времето от 00:00 часа на 28.08.2021 год. (събота) до 24:00 часа на 29.08.2021 год. „Столичен електротранспорт“ ЕАД ще извърши основен ремонт на участък от релсовия път на кръстовището на бул. „Ал. Стамболийски“ и бул. „К. Величков“.  

За времето от 00:00 часа на 28.08.2021 год. (събота) до 24:00 часа на 29.08.2021 год. се въвеждат следните промени в организацията на движение. 

От днес се въвежда временна организация на движението по бул. "Цар Борис Трети"

Променя се  маршрутът на трамваите от линия № 11. В посока кв. „Княжево“ трамваите ще се движат  от  транспортен подлез „Надежда“ ("Триъгълника"), наляво по бул. „Княгиня Мария-Луиза“, Централна жп гара, надясно по бул. „Христо Ботев“ до площад „Възраждане“, надясно по бул. „Александър Стамболийски“ и наляво по бул. „Константин Величков“ и по маршрута, двупосочно.

Скъсява се маршрутът на трамвайна линия № 22. Трамваите ще се движат от автостанция „Изток“ до метростанция „Опълченска“ (крайна станция на трамвайна линия № 20), двупосочно.

Мотрисите от трамвайни линии № 11 и № 22 ще спират на всички съществуващи трамвайни спирки в променените участъци на маршрутите.

Разкрива се временна автобусна линия № 22-ТМ с маршрут: от ж.к. „Западен парк“ (крайна станция на автобусни линии № 72 и № 77) по ул. „Западна“, ул. „Кубан“, бул. „Възкресение“, наляво по бул. „Константин Величков“, след бул. „Александър Стамболийски“ автобусите да се движат извън споделеното трасе до ул. „Пиротска“, надясно по ул. „Пиротска“, надясно по бул. „Христо Ботев“, надясно по бул. „Тодор Александров“, наляво по бул. „Константин Величков“, при бул. „Александър Стамболийски“ автобусите отново да се връщат в обособеното трасе и по маршрута си до ж.к. „Западен парк“.

Автобусите от временната автобусна линия № 22-ТМ ще спират на:

- трамвайните спирки по ул. „Пиротска“;

- съществуващите автобусни спирки по маршрута, включително и с код 6405 „Бул. "Христо Ботев“ и с код 6407 „Метростанция Опълченска“ на бул. „Тодор Александров“ за нощния транспорт, и на временни спирки:

- в посока бул. „Христо Ботев“ – с код 1052 „Метростанция  "Константин Величков“, находяща се на бул. „Константин Величков“ на 50,00 метра след бул. „Тодор Александров“;

- в посока ж.к. „Западен парк“:

- с код 6399 „Ул. "Одрин“ на бул. „Тодор Александров“ на 30,00 метра след ул. „Одрин“;

- с код 6507 „Метростанция "Константин Величков“ на бул. „Тодор Александров“ непосредствено преди ул. „Зайчар“. 

Въвежда се организация на движението за ремонт на релсовия път по маршрута на трамвайна линия № 8

Частично да променят маршрутите на автобусни линии № 11 и № 83 – по бул. „Константин Величков“ в участъка от бул. „Александър Стамболийски“ до ул.  „Пиротска“ автобусите да се движат извън споделеното трасе, двупосочно.

Разкриват се временни спирки за автобусни линии № 11 и № 83:

- с код 1052 „Метростанция "Константин Величков“ на бул. „Константин Величков“ на 50:00 метра след бул. „Тодор Александров“, в посока бул. „Сливница“;

- с код 1053 „Метростанция "Константин Величков“ на бул. „Константин Величков“ непосредствено преди бул. „Тодор Александров“ в посока бул. „Александър Стамболийски“.

 

Филип Епитропов
673 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.08.27 | 17:21

3
ВЪВ youtube-Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.08.27 | 17:14

2
ВЪВ youtube-Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
Кума Лиса

2021.08.27 | 16:45

1
Така, след като отметнахме това, да продължим по същество. Новината на деня, ако не сте разбрали, (мàнете третия мандат, това е дребна работа!) е че държавната национална телевизия, хранена с парите на Суверена, ще покаже ексклузивно, специално, лично и откровено, „първото си телевизионно интервю“!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! на г-н Слави Трифонов!!!!!! Ахнахте ли? Да, станал е от дивана. И цяла държавна телевизия настръхна, даже отпуските си спират, че да го покажат. Благоволил е. Да, водещият Бойко Василев е в отпуск, вероятно е бил на море човекът или някъде другаде, да си почива. Но така се стекоха нещата – нещо по-важно изникна и го върнаха на работа по спешност. Това много хора се мъчеха да си спомнят, мъчеха, мъчеха, ама не си спомниха даже по времето на Борисов да се е случвало – чак такъв медиен плонж и то от държавна медия. Кое го наложи? Защо е толкова важно, че да се събере екип на предаване, който е в отпуск, да го снимат извънредно? Талибаните ли ни превземат, че така спешно? Обръщение към народа ли се готви? От кого? От един човек, когото използваха, за да зарибят гласоподаватели и после не мръдна от диванчето. Цялата идея беше толкова прозрачна, че чак обидно елементарна – накарайте ги да вярват, че гласуват за Слави, те го обичат, а после ще инсталираме ние който решим по постовете – шнорхели, ако трябва, почетни консули, сè наши хора, тоя ще го показваме само по анцуг на дивана, да му се радват. Добре де, но какво… какво накара точно сега да се случи това? Времевата рамка е малко странна? Дали има нещо общо с факта, че ИТН се сринаха до трето място в подкрепата на гласоподавателите? А Демократична България се издигна до второ? ДБ са трудни за контролиране от сценаристите – нямам предвид сценаристите на Слави, това е смешно. Имам предвид сценаристите зад и над Сараите, приелите щафетата от Любен Гоцев. В момента, в който проекто-Спасителят им, поредният хвърляч на прах в очите и замазвач на положение, раздавач на патриотични обещания се накаля и омаза, защото егото му надвиши очакванията, в същия момент цял екип на държавна медия се връща от отпуск, за да мие имидж. Спешно. Добре. Поне разбрахме чия е държавната телевизия, респективно… чия е държавата. И понеже са много „смели“, предаването е на запис и няма други събеседници – могат да си говорят каквото искат, да редактират, да записват наново, ако се изложат, ще монтират после, няма кой да провокира диалог и да задава неудобни въпроси. Просто един партиен лидер в пълен медиен комфорт, нищо повече. Слави поне в говоренето седнал пред камера го бива. Ще се лее един сарказъм, с крива усмивка, ще се говори за предателство, едва ли не той е Левски, а каузата е свободата от турско, ще има стойки, присвити очи, забавяне на изказа, драматични паузи. Шоу бе, шоу! Да ти се сгади от умиление.

Добави коментар

Водещи новини